TELEFOON: + 31 (0)20 493 14 45

KARAKTER

GRASWEG 51 . AMSTERDAM

WIJNIMPORT

Nagenieten van een geweldige Grote Overzichtsproeverij

admin, Thursday, 6 September 2018

Met een brede glimlach kijken wij terug op een enorm geslaagde Grote Overzichtsproeverij! Zoals de traditie voorschrijft werd onze loods aan het IJ op de eerste maandag van september omgetoverd tot proefpaleis. We hebben genoten van ruim 300 gasten, en van hun getoonde belangstelling en enthousiasme voor onze wijnen. Onze grote dank!

Ook duizendmaal dank aan:
- De aanwezige wijnboeren voor de assistentie
- Überhaupt al onze wijnboeren voor al dat lekkers
- Eveline van Stiphout van Modanella Catering
- Pitmaster Marnix Benschop
- The Louisiana Canteen
- Kellenaers Croquetten
- Coffee on Wheels Amsterdam
- Brood van Restaurant As
- Van Vollenhoven Bier
- JW Kaldenbach voor de prachtige foto's
- Onze collega's voor alle zorg voor/tijdens/na de proeverij
- En nogmaals: onze GEWELDIGE klanten

Schrijf de eerste maandag van september 2019 maar alvast weer op in je agenda.

Hieronder nog enkele sfeerbeelden.

Op weg naar een lekker herfstig najaar groeten wij vriendelijk,


Team Karakter

Grote Overzichtsproeverij op 3 September 2018

admin, Wednesday, 18 July 2018

Beste vrienden van Karakter,

Op maandag 3 september pakken we weer flink uit, op onze Grote Overzichtsproeverij aan de Grasweg 51 in Amsterdam (noord)! Van 13 tot 20 u hebben we een lopende proeverij in de loods, waar al het moois geopend zal zijn. Ook is er een fraaie selectie wijnboeren present om hun eigen wijn te vertegenwoordigen. Na de proeverij borrelen we de restjes op achter aan de waterkant. Uiteraard op zijn minst tot zonsondergang, al zal het stiekem wel weer wat later worden. Op een lege maag in het slecht drinken natuurlijk, dus we zorgen voor heerlijke happen in overvloed.

Om dit allemaal zo gestroomlijnd mogelijk te organiseren, vragen we jullie om je aanwezigheid tijdig (cq zsm) door te geven, en met hoeveel personen je komt. Graag je aanmeliding sturen naar info@karakterwijnimport.nl.

Alvast dank, en we hopen jullie allemaal te zien op maandag 3 september!

Groetjes Team Karakter

Aanpassingen in onze logistiek

admin, Tuesday, 19 June 2018

Helaas dwingen recente ontwikkelingen ons tot enkele aanpassingen in onze logistiek. De verkeersdruk in Nederland heeft de afgelopen tijd een enorme vlucht genomen. Dit uit zich in meer files op de snelwegen en grotere drukte binnen de steden. Al zouden we het graag anders zien: het trekt zijn sporen in ons logistiek systeem.
Waar onze bussen en transporteurs in ‘The Good Old Days’ nog als een warm mes door de boter gingen, tegenwoordig gaat het een stuk stroperiger. We hebben daarom een aantal beslissingen moeten nemen, ons inziens beter passend bij deze nieuwe situatie. Of dit mogelijk van invloed is op u kunt u zien in onze leveringsvoorwaarden. We hebben er vertrouwen in dat onze service op het hoge niveau blijft dat u van ons gewend bent.

Nieuw in ons assortiment

admin, Tuesday, 19 June 2018

We hebben de eerste helft van dit jaar vooral in Frankrijk de banden weer flink aangehaald. De beschikbare wijnen zijn geproefd en de roddels van de betreffende wijnstreek zijn met rode oortjes aangehoord. Deze intensieve reizen hebben natuurlijk ook weer een aantal nieuwe wijnen opgeleverd!

Vooral het oosten van Frankrijk heeft zijn aandeel in ons assortiment flink weten te vergroten. Uit de Savoie maar liefst twee nieuwe binnenkomers: spatzuivere chasselas van de oevers van het Lac Léman (Meer van Genève) van wijnhuis Les Vignes de Paradis van Dominique Lucas, en uit de buurt van Chambéry de wijnen van Domaine Genoux / Château de Mérande. Bij laatstgenoemde tovert Yann Pernuit met de locale rassen bergeron (roussanne), rousette (altesse) en mondeuse. Ook uit l’Est: een sappige nieuwe Beaujolais-Lancié van Gilles Gelin.

Ook wijnen uit andere windstreken van Frankrijk zijn gewogen en zwaar genoeg bevonden. Uit de Loire hebben we Domaine de Cézin mogen toevoegen, een fijn familiehuis aan de Loir. Ze maken een rondborstige chenin in de Coteaux du Loir, en van dezelfde druif een gastronomische Jasnières. En we hebben de prachtige wijnen van Domaine Pascal & Nicolas Reverdy mogen verwelkomen: raspaardjes uit Sancerre, indrukwekkende kwaliteit.

Nieuwjaarsborrel, maandag 8 Januari

admin, Sunday, 17 December 2017

Beste klanten, vrienden, wijnliefhebbers,

Traditioneel viert Karakter het nieuwe jaar op de avond van de eerste dag van de Wine Professional. Dit doen we op een bevriende locatie, dit jaar in het mooie Café Weesper. Na een rumoerige dag op de beursvloer hebben we zin een mooi glas wijn te drinken met jullie, met een paar goede happen erbij.

Kondigt u tot een paar dagen van tevoren even uw komst aan via: info@karakterwijnimport.nl, en het aantal personen? Dat zou ons erg helpen in de organisatie.

Save the date:
maandag 8 Januari
vanaf 18:30 in Bar Weesper
weesperzijde 144 (nabij de Berlagebrug), Amsterdam

Met hartelijke groet,

Team Karakter

Bezoek Eva Fricke

admin, Tuesday, 12 December 2017

Onlangs mochten we ons verheugen op visite van Eva Fricke, van het gelijknamige wijngoed uit de Rheingau. Ze liet ons haar resultaten proeven van oogstjaar 2016, een op z’n zachtst gezegd uitdagend jaar. Spannende, boeiende wijnen, tot stand gekomen met heel veel arbeid, onder zeer moeilijke omstandigheden. Vorst, storm, hagel, you name it. Maar laten we er even een cliché tegenaan gooien: in uitdagende jaren onderscheiden de beste wijnmakers zich.

Eva is als geboren Bremense, uit een familie zonder wijn achtergrond, een vreemde eend in de bijt in wijnregio Rheingau. Na in Zuid-Afrika, Bordeaux en Rheingau (Schloss Johannisberg) in de wijn gewerkt te hebben, werd ze toegelaten tot de prestigieuze wijnuniversiteit Geisenheim. Er volgden nog periodes bij oa Castello di Verduno (Barolo), Dominio Pingus (Ribera del Duero) en Leitz (Rheingau). Met al deze bagage begon ze in 2006 haar eigen wijnbedrijf, in de Rheingau. 

Toen ze startte was het westelijke deel van deze wijnstreek, rondom Lorch, relatief impopulair bij het establishment van deze streek. Zeer steile wijngaarden, een zuigende wind vanaf het Taunus-gebergte door de vallei van de Wisper, lastig bereikbaar: niet zonder reden dus. Eva echter doorzag de potentie van deze ‘Steillagen’, en oogstte al snel succes met rassige, puntige en intense wijnen. 

Ook in de omgeving van Kiedrich kon ze haar areaal uitbreiden. Dit deel geldt meer als het ‘klassieke’ deel van de streek, met relatief vlakke wijngaarden, die vanaf de Rijn rustig naar boven glooien. De wijnen zijn dan ook iets meer herkenbaar als typisch Rheingau: gul, vol en toch elegant.

Inmiddels bestaat haar wijngoed uit 10 hectare, en sinds 2016 wordt volledig biologisch gewerkt. Alles handwerk in de kelder, met zinderende wijnen als gevolg. Het biologische heeft natuurlijk alleen betrekking op gaard en kelder, ze gaat verder door ook duurzaamheid centraal te stellen. Hier wordt ook gedacht aan verantwoorde groei, carbon footprint, welzijn van werknemers, etc. Aan werkelijk ieder detail wordt aandacht besteed. 

Als jongeling zonder wijnfamilie je invechten in de oerconservatieve wijnwereld van de Rheingau is al zeer bijzonder. Maar dan, binnen 10 jaar, volgens Jancis Robinson, The Wine Advocate, Feinschmecker e.a. tot de top van dit gebied behoren? Een prestatie van wereldformaat. 

Ook nog een speciaal dankwoord aan Chris Naylor, die bereid was die dag een schitterende lunch voor ons te koken in onze kantine. Een prachtig culinair compliment voor de wijnen van Eva!

Italiaanse Wijnvakdag 2016

admin, Monday, 11 April 2016

Het is niet veel, maar we hebben weer een honderd-tal flessen weten te bemachtigen van de 2010 Croatina Pertichetto van onze grote vriend Walter Massa. Waanzinnige wijn van een zeer bijzondere wijnmaker.

De Croatina druif is bekender onder de naam Bonarda. In de heuvels van Tortonesi heet deze echter gewoon Croatina. Wederom laat Walter Massa zijn meesterschap zien door van deze onbekende druif een geweldige wijn te maken. Eerst enkele jaren laten liggen maar dan openbaart zich een elegante fruittoets en een zeer fijne structuur. Lichte groene kruiden geven een gevoel van voorjaar en maken deze geschikt bij gevogelte in jus.

De beroemde Italiaanse wijnmaker Walter Massa is één van de toonaangevende producenten in Piemonte. Hij maakt onder andere prachtige wijnen van Barbera en tevens enkele zeer speciale wijnen van de Timorasso druif. Vooral met wijnen van laatstgenoemde druivensoort heeft hij (inter)nationaal aanzien verworven, en een cultstatus bereikt. Walter is gesitueerd in de Colli Tortonesi, een heuvelachtig gebied iets ten oosten van Alessandria, op de grens met Lombardije. Walter echter heeft er voor gekozen niet met de DOC ‘Colli Tortonesi’ te werken, en maakt derhalve alleen ‘Vino Bianco’ of ‘Vino Rosso’.

Verhuisd!

admin, Tuesday, 1 December 2015

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 maart zijn wij succesvol verhuisd naar onze nieuwe locatie aan het IJ.

Ons nieuwe adres is:

GRASWEG 51
1031HX AMSTERDAM

Het was een grote klus, maar gelukkig waren er genoeg Karakter die een handje konden helpen. We hebben ongeveer 200 pallets verhuisd op vrijdag en de resterende 100 op zaterdag. De kantoren en proeflokalen zijn vrijdag verhuisd en zaterdag ingericht. Vanochtend om 9.00u rolde de eerste pakbon uit de printer en werd met een blik op het IJ met een grote glimlach gepakt door Hans en Hakan.

Overzichtsproeverij en Housewarming

admin, Tuesday, 9 June 2015

Met grote dank aan Dennis Borrel (van de Borrelfabriek) hebben we op zondag ochtend de loods omgebouwd tot proefruimte. De aanwezige wijnboeren stonden naast hun eigen pallets wijn, tussen de stellingen. Het was een gaaf gezicht en er stonden ruim 300 wijnen open om te proeven.

Eenmaal klaar met proeven kon je buiten aan het IJ verder praten, eten, drinken en kon de dappere ziel een dansje doen. Er waren foodtrucks die het eten verzorgden en een coole ‘white lounge bar’ voor de mixdrankjes, biertjes, frisdranken en natuurlijk wijn.

Boven, in onze eighties kantoorruimte, zijn er masterclasses georganiseerd. Druk bezocht en ook weer deze keer waren de masterclasses een groot succes. Sebastian Fleury liet zijn biodynamische champagnes proeven, Dr. Loosen zijn top riesling wijnen uit de Mosel en Antoniolo zijn meesterwijnen uit Gattinara Piëmonte.

Zo rond de klokslag van acht uur werd het proeven afgesloten en het buiten-deel geopend door rock and blues. Met de ondergaande zon in de rug kon het feest beginnen en dat ging tot in de late uurtjes door.