Karakter on tour: Route du Soleil

Wellicht heeft u al het een en ander voorbij zien komen. We zijn op pad gegaan. Van de Champagne, Bourgogne, Rhône tot diep in de Provence.

We hebben niet stil gezeten onderweg en hebben maar liefst drie nieuwe aanwinsten gevonden voor jullie. Twee nieuwe Champagnehuizen: @champagneredempteur & @champagnelequienetfils en een juweel uit de Rhône: @domainealainvoge.

Bourgogne

In de Bourgogne zijn we verwelkomd door Simone Ravaud van @domainedes3dames. Hier al zijn we van tafel geblazen door de nieuwste jaargang en we zijn nog maar net onderweg. Veelbelovend!

paul thillardon beaujolais

Thillardon, Beaujolais

Beaujolais

Een dag voor de Beaujolais Nouveau feesten komen we aan bij @paulhenrithillardon, Beaujolais. We weten ‘t, de volgende keer moeten we beter plannen en zorgen dat we er de derde donderdag in plaats van de derde woensdag van november zijn. Maar wat een genot is het. De gehele jaargang laat een spannende lijn zien, boordevol fruit, licht funky, en vooral heel plezierig. Geen nouveau feest, maar het was wel een feest.

alain voge rhone cornas

Alain Voge, Rhône

Rhône
Door naar de Rhône. We zijn verwelkomd door @chateauterreforte. Weer spanning, wijn zoals hij hoort te zijn, puur natuur. Elegante wijnen, maar wel met het echte Rhône karakter. Absoluut een aanrader als uw iets verrassends uit de Rhône op uw kaart wilt hebben.

provence chateau ollieres

Chateau d’Ollieres, Provence

Provence
Op naar het zonnige zuiden: de Provence.  We halen de zomer in huis bij Château d’Ollieres. Rolle, grenache, cinsault en syrah van onder andere 50 jaar oude stokken wordt hier Classique Blanc en Classique Rosé gemaakt door Hubert Rouy en zoon Charles. Maar misschien wel indrukwekkender is de 500 (!) jaar oude cederboom die bij hen in de tuin staat.

We rijden door, welkom in Bandol. Geliefd om zijn krachtig rood en minstens even bekend om zijn elegante rosé: @chateausalettes. Een van de oudste familiehuizen van de Bandol en tegenwoordig, dankzij oenoloog Alexandre le Corguillé, volledig biologisch en biodynamisch. Onze favoriet? De grote flessen Bandol Rouge; Magnum, Jeroboam, kom maar op. Size does matter in the Provence!

Nieuwsgierig naar wat we geproefd hebben? Laat het ons weten!

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?