De Karakter Masterclass: Humberto Jardim

De wereld van versterkte wijnen blijft vaak een mysterie voor velen. Deze week hebben wij getracht om dit mysterie te ontrafelen en wij zijn hierbij geholpen door Mr. Jardim van het prachtige eiland Madeira.

madeira masterclass tasting portugal fortified wines
Mr. Jardim is de eigenaar en wijnmaker van @henriquesehenriquesmadeira. De meest befaamde Madeira producent en de enige met eigen wijngaarden. Hij heeft tijdens zijn masterclass al zijn geheimen met ons gedeeld. Madeira is de enige versterkte wijn waarin de verschillende druivenrassen, mits het een monocepage is, duidelijk herkenbaar zijn. De meest gebruikte druivenrassen zijn Sercial, Verdelho, Boal en Malvasia. Als kers op de taart heeft H&H ook Terrantez. Een bijna uitgestorven druivenras, maar zo bijzonder.

humberto jardim madeira portugal

Een goede masterclass kan uiteraard niet zonder culinaire begeleiding. Na de tweede masterclass is @restaurant_lazuur langsgekomen en hebben Rogier van Dam en Sherif Khallil ons verwend met een prachtige lunch. Daar kan kan een bruine boterhem met kaas toch echt niet tegen op. Onze grote dank, Roger en Sherif!

Lazuur Lastage

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?