Olianas

Olianas op Sardinië is een samenwerkingsverband tussen de Toscaanse wijnmaker Stefano Casadei en Sardijn Artemio Olianas, en bevindt zich in de binnenlanden 60 km boven Cagliari. Het in deplorabele staat verkerende landgoed is vanaf 2000 grondig door de heren onder handen genomen. net als de verwaarloosde wijngaarden; er worden verschillende oude gewassen verbouwd en de Vermentino en Cannonau liggen er weer prachtig bij.

Er wordt hier nu gewerkt volgens de methode Bio Integrale; een veelomvattende filosofie die wil zeggen dat niet alleen de druiven naar ecologische principes verbouwd worden, maar dat het hele bedrijf op basis van duurzaamheid werkt. Denk hierbij aan waterhergebruik, paarden i.p.v. tractoren, stimulering van biodiversiteit, werknemers gehuisvest op het domein etc.

Met zeer mineraalrijke bodems , een geschiedenis die teruggaat tot voor Christus en een groep gemotiveerde medewerkers die bereid is om in het gebied te komen wonen zijn alle ingrediënten aanwezig voor wijn van hoge kwaliteit, en met navenant resultaat; goed verhaal, maar nog veel betere wijn.

Over deze wijnboer:

  • Land: Italië
  • Regio: Sardegna

Wijnen van deze wijnboer:

Italië

Sardegna

Vermentino di Sardegna

Wit

2021

Olianas

Italië

Sardegna

Cannonau

Rood

2021

Olianas

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?