0.5L Madeira Full Rich, 3 yr old

Voor deze basiswijn is gebruik gemaakt van de relatief snelle ‘estufagem’-methode: het vat waarin de maderisatie plaatsvindt, wordt met stoom verwarmd. Deze vol zoete wijn is duidelijk en typisch, en zeer gunstig geprijsd. Smaken van butterscotch, rijpe banaan, kandij en zuidvruchten. Ondanks het zoet ook fijne citrus zuren in de afdronk.
Download productsheet

Over deze wijn:

  • Land: Portugal
  • Regio: Madeira
  • Druif: tinta negra
  • Inhoud: 0,5L
  • Aantal: 6 stuks
  • Spijsadvies: kaas, chocolade desserts, panforte, banoffee pie, basis voor cocktails
  • Wijngaard: vulkanisch terroir
  • Wijnkelder: blend van verschillende tinta negra wijnen / versterkt met alcohol / vaten worden verhit tot 45 graden / gerijpt voor 3 jaar

Lees meer over deze wijnboer:

Madeira, Portugal

Henriques & Henriques

Henriques & Henriques zelf staat bekend om zijn onberispelijke kwaliteit, en dat in het hele gamma. Kernwoord is hier: balans. Deze uit zich bijvoorbeeld in de fijne verhouding van de aroma’s in iedere wijn: dus niet wijn met één dominant aroma en wat bijrolletjes, maar eerder wijn met een waaier aan gelijkwaardige smaken. Deze balans is ook te vinden in de verhoudingen tussen suikergehalte en frisheid. Het zoet dient namelijk altijd voldoende tegenwicht te krijgen. Dat is hier bij uitstek het geval, of het nou gaat om een ‘dry’ of een ‘full rich’ madeira. Naast drinkplezier geeft het de wijn ook doordrinkbaarheid. Ook in het wijnmaken is deze plek uniek. Dat de wijnen op het gewenste zoetgehalte versterkt worden met alcohol, dat treffen we op meer plekken aan. Maar (al dan niet natuurlijke) verwarming van deze versterkte wijn, met een bewuste volledige oxidatie, dat is andere koek. Het resultaat wordt al eeuwen bezongen: amberkleurige, complexe, intens geurende wijnen, altijd met verfrissende citrus zuren, en onverwoestbaar tot in de eeuwigheid.

Meer over deze wijnboer en de wijnen

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?