Bianco Montanaro, Vermouth (zwart/goud label)

Deze prachtige Vermouth komt uit het oorsprongsgebied van deze drank, Piemonte. De oude traditie van het maken van deze drank is hier evident, en levert een ongekende complexiteit op. Zeer ambachtelijke werkwijze: Moscato wordt versterkt, en er wordt een vat grotendeels mee gevuld. Bovenin het vat wordt een net gehangen met daarin een variëteit aan kruiden en smaakmakers. Overdag gaat dit vat naar buiten en wordt opgewarmd door de zon, de damp komt van de wijn en vermengt zich met de kruiderij. In de avond gaat het vat weer naar binnen, de damp condenseert weer, en daalt (subtiel gearomatiseerd door alleen de etherische oliën uit de smaakmakers) weer af in de wijn. Smaak: herkenbaar moscato met een keur aan herbale en licht medicinale tinten, citrusschil en specerijen. In de afdronk een balans tussen zoet, zuur en bitter, en... LENGTE!

Over deze wijn:

  • Land: Italië
  • Regio: Piemonte
  • Inhoud: 0,75L
  • Aantal: 1 stuk

Lees meer over deze wijnboer:

Piemonte, Italië

Distilleria Montanaro

Deze roemruchte Distilleria is opgericht in 1885 en heeft o.a. de eerste grappa van slechts een druivensoort in Italië op zijn kerfstok (Grappa di Barolo van Nebbiolo). In 1922 is het bedrijf aangekocht door Dr. Mario Montanaro, die met zoon Giuseppe de kunst van distilleren en opleggen perfectioneerde. Montanaro bevindt zich in Gallo d'Alba, hartje Barolo, en zoals te verwachten is de aangevoerde druivenpulp hier zeer vers en van de hoogste kwaliteit. Uitmuntende grappa's, en hun vermouth behoort tot de wereldtop.

Meer over deze wijnboer en de wijnen