Brunello di Montalcino ‘Helichrysum'

De druiven voor ‘Helichrysum’ komen van de hoogste wijngaarden van San Polino. Deze wijngaarden zijn rijk aan vulkanisch gesteente, leem en mergel. Dit alles zorgt voor een wijn met veel diepgang, rijpe fruittonen en een afdronk die lang en zacht is. Na de 6 maanden lange battonage rijpt de wijn voor 3 jaar op Sloveense grote houten vaten.

Over deze wijn:

  • Land: Italië
  • Regio: Toscana
  • Jaartal: 2016
  • Druif: sangiovese
  • Inhoud: 0,75L
  • Aantal: 6 stuks
  • Spijsadvies: wild zwijn stoof, gegrilde runder rib-eye, hazenpeper
  • Wijngaard: 450 meter hoogte met zuidelijke ligging / een mix van leem en vulkanische grond met strepen mergel
  • Wijnkelder: Spontane vergisting in houten vaten / 40 dagen fermentatie / 6 maanden in Frans barrique met battonage / 3 jaar rijping op Sloveens houten vaten

Lees meer over deze wijnboer:

Toscana, Italië

San Polino

Kleine biodynamische producent met een maniakale obsessie voor kwaliteit. De wijngaarden (een karige 2,5 HA) liggen in de heuvels rondom Montalcino, het mekka van Toscaanse wijn. Hun eerste wijn maakten Luigi en Katia in 2001, maar de ster van San Polino is flink gerezen sindsdien. De stijl van het huis is zeer traditioneel te noemen, puur op verfijning en typiciteit, waarbij de wijn op zeer grote vaten rijpt (dus geen barriques). Brunello's rijpen doorgaans zo'n drie tot vier jaar maar ook de Rosso krijgt in vergelijking met andere huizen een jaar langer de tijd om te rijpen op hout.

Meer over deze wijnboer en de wijnen