Cannonau

Cannonau is de belangrijkste rode druif van Sardinië en is ook wel bekend als de Grenache. Deze wijn wordt gemaakt volgens het bio-integrale principe en is dan ook zeer integer. Er worden geen gisten toegevoegd t.b.v. de fermentatie en de wijn wordt niet geklaard of gefilterd. Pure, innemende wijn met fijn rood fruit, zachte kruiderij en een florale toets.
Download productsheet

Over deze wijn:

  • Land: Italië
  • Regio: Sardegna
  • Jaartal: 2021
  • Druif: cannonau 90%, tintillu (alicante bousquet) 10%
  • Inhoud: 0,75L
  • Aantal: 6 stuks
  • Spijsadvies: Passend bij heel veel gerechten. Blijft goed overeind bij vleesgerechten én is niet te zwaar voor bij wat lichtere pasta’s of antipasti.
  • Wijngaard: zanderig leem - westelijke ligging / klei - zuidelijke ligging / 15-20 jaar oude stokken
  • Wijnkelder: fermentatie deels in amforen (1000 liter) deels stalen tanks / rijping 80% staal - 20% in (2e/3e jaars)) barriques voor 8 maanden

Lees meer over deze wijnboer:

Sardegna, Italië

Olianas

Olianas op Sardinië is een samenwerkingsverband tussen de Toscaanse wijnmaker Stefano Casadei en Sardijn Artemio Olianas, en bevindt zich in de binnenlanden 60 km boven Cagliari. Het in deplorabele staat verkerende landgoed is vanaf 2000 grondig door de heren onder handen genomen. net als de verwaarloosde wijngaarden; er worden verschillende oude gewassen verbouwd en de Vermentino en Cannonau liggen er weer prachtig bij. Er wordt hier nu gewerkt volgens de methode Bio Integrale; een veelomvattende filosofie die wil zeggen dat niet alleen de druiven naar ecologische principes verbouwd worden, maar dat het hele bedrijf op basis van duurzaamheid werkt. Denk hierbij aan waterhergebruik, paarden i.p.v. tractoren, stimulering van biodiversiteit, werknemers gehuisvest op het domein etc. Met zeer mineraalrijke bodems , een geschiedenis die teruggaat tot voor Christus en een groep gemotiveerde medewerkers die bereid is om in het gebied te komen wonen zijn alle ingrediënten aanwezig voor wijn van hoge kwaliteit, en met navenant resultaat; goed verhaal, maar nog veel betere wijn.

Meer over deze wijnboer en de wijnen

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?