Chinon ‘Les Terrasses’

Knisperend rood fruit van deze entree wijn van de familie Lambert. Hinten van paprika, braam en frisheid. Steeds eindigt de wijn weer met de zachte en fruitige afdronk die zo typisch is voor de wijnen van Pascal. Deze Terasses geeft een eenvoudige elegantie. De wijngaarden liggen onderaan de heuvels aan de boorden van de rivier Vienne. De bodem is hier rijk aan graniet en klei. De gemiddelde temperatuur is hier relatief hoog maar de verkoelende invloed van de rivier de Vienne geeft de wijngaarden voldoende koelte. De druiven rijpen door deze omstandigheden ideaal en dat is voor de nukkige cabernet franc een groot voordeel.

Over deze wijn:

  • Land: Frankrijk
  • Regio: Loire
  • Jaartal: 2020
  • Druif: cabernet franc
  • Inhoud: 0,75L
  • Aantal: 6 stuks
  • Spijsadvies: rode biet, charcuterie, eend, entrecote etc.
  • Wijngaard: Wijngaarden dichts bij de rivier de Vienne / Kiezel -graniet en klei / stokken tussen 10 en 30 jaar oud / Biodynamisch
  • Wijnkelder: Spontane vergisting / 15 dagen maceratie in beton / rijping van 6 tot 9 maanden in betonnen cuves / lichte filtering

Lees meer over deze wijnboer:

Loire, Frankrijk

Domaine Beatrice & Pascal Lambert

Pascal Lambert produceert zijn wijnen al sinds 1987 in volle overtuiging biodynamisch en naturel; zijn vader werd ernstig ziek van het jarenlang werken met chemische stoffen in de wijngaarden. Als opvolger gooide Pascal het roer volledig om en hij laat zijn wijnen door geen enkele chemische stof meer beïnvloeden en schuwt in zijn gaarden zelfs het gebruik van paard en wagen niet om het karakter van zijn bedrijf ambachtelijk, ecologisch verantwoord en natuurvriendelijk te houden. De wijngaarden worden met eigen compost bemest en de pluk gaat volledig handmatig. Lambert bezit wijngaarden op verschillende plekken. Zijn rode (alles Chinon) basiswijn Les Terrasses en cuvée Les Graves worden gemaakt van druiven uit wijngaarden dicht aan de rivier de Vienne. Hier is de bodem van graniet maar hoger op de flanken van het dal wordt deze meer en meer tufsteen met af en toe een strook vuursteen (silex). Hier komt zijn grote wijn Les Puys de Danaë vandaan, met de kraakheldere terroirexpressie die hij in al zijn wijnen zoekt (en vindt) na rijping in zelf uitgehouwen caves op foudre of barrique.

Meer over deze wijnboer en de wijnen