Croatina 'Pertichetta'

De croatina druif is bekender onder de naam Bonarda. In de heuvels van Tortonesi heet deze echter gewoon Croatina. Wederom laat Walter Massa zijn meesterschap zien door van deze onbekende druif een geweldige wijn te maken. Eerst enkele jaren laten liggen maar dan openbaart zich een elegante fruittoets en een zeer fijne structuur. Lichte groene kruiden geven een gevoel van voorjaar en maken deze geschikt bij gevogelte in jus.

Over deze wijn:

  • Land: ItaliĆ«
  • Regio: Piemonte
  • Jaartal: 2012
  • Druif: croatina
  • Inhoud: 0,75L
  • Aantal: 6 stuks
  • Spijsadvies: gevogelte in jus, stevige stoofpot, gerijpte kazen

Lees meer over deze wijnboer:

Piemonte, Italiƫ

Vigneti Massa

Walter Massa is een van de toonaangevende wijnmakers van Piemonte. Hij maakt prachtige wijnen van o.a. Barbera, maar Massa's (inter-)nationale 'claim to fame' zijn zijn bijzondere wijnen van de 'vergeten' en zeldzame Timorasso-druif, die inmiddels een absolute hebben cultstatus bereikt. Ieder jaar ontvangt wel een van zijn wijnen 'drie glaasjes' in de Gambero Rosso. Zijn domein is gesitueerd in de Colli Tortonesi, een heuvelachtig gebied iets ten oosten van Alessandria op de grens met Lombardije. De eigenzinnige Walter kiest er echter voor om niet met de DOC 'Colli Tortonesi' te werken en maakt derhalve - geheel naar eigen inzicht - slechts 'Vino Bianco' of 'Vino Rosso'.

Meer over deze wijnboer en de wijnen