Falanghina Campanelle IGP

De Napolitaan drinkt Falanghina! De rijkste smaak van alle Campanische druivensoorten. Deze Falanghina komt van de Vesuvius en heeft dus een uitermate vulcanische ondergrond. Deze bodemsoort geeft deze wijn een absolute meerwaarde doordat de rijke Falanghina druif wordt voorzien van frisse minerale zuren.
Download productsheet

Over deze wijn:

  • Land: ItaliĆ«
  • Regio: Vesuvio DOC
  • Jaartal: 2021
  • Druif: falanghina
  • Inhoud: 0,75L
  • Aantal: 6 stuks
  • Spijsadvies: Pulpo- Gefrituurde vis- Gepeperde tomaten sauzen
  • Wijngaard: Pre Phylloxera/ Sterk vulcanisce zwarte bodem. Deze Falanghina groeit op de zwarte hellingen van het Parco Naturale di Vesuvio. Zeer recente lavabodems zorgen voor een unieke smaak sensatie met rokerige en kruidge aroma's. Deze Falanghina siert vele tafels in de stad Napels. De Falanghina van de Vesuvius is hier zeker zo populair als Versace.
  • Wijnkelder: Spontane vergisting/ 6 maanden op roestvrij staal en minimaal 2 maanden op fles voor uitgifte

Lees meer over deze wijnboer:

Vesuvio DOC, Italiƫ

Casa Setaro

Casa Setaro zit in het hart van het historische Vesuvius wijnbouw gebied. Sinds 1995 is het onderdeel van een beschermd natuurgebied. Massimo Setaro maakt met de hulp van zijn vrouw Arriana hier prachtige wijnen. Hierin worden geen chemische bestrijdingsmiddelen of pesticiden gebruikt. Onder moeilijke warme omstandigheden werken man en natuur samen om de mooiste druiven te verkrijgen uit de pikzwarte en kiezelharde bodem. Het zijn allemaal zogenoemde Franc de Pieds: oorspronkelijke wortelstokken. De druifluis is niet in staat te overleven op poreuze vulcanische bodems en Amerikaanse onderstokken zijn hier dus niet nodig. Het harde werk van zowel boer als plant laat zich echter wel proeven. Zeer elegante wijnen met enorme mineraliteit. Massimo maakt wijnen van de druivensoorten Caprettone, Falanghina, Aglianico en Piedirosso. Deze laatste druif is de basis van de Napolitaanse trots 'Lacryma Christi del Vesuvio". Al sinds de Griekse tijd hebben de wijngaarden op deze zwarte Vulcanische bodems grootse wijnen voortgebracht. Maar ook wordt al sinds lange tijd de enorme potentie niet optimaal benut. Massimo en Arriane Setaro proberen met alle mogelijke inspanningen grootse wijnen te maken van hun geboortegrond. Volgens de wijnjournalistiek en Karakter Wijnimport is dit zeker gelukt.

Meer over deze wijnboer en de wijnen

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?