Grüner Veltliner 'Ried Lamm 1e Lage'

Perzik en peper, zeker klassieke grüner veltliner-tonen. Ook kamille en tabak doen mee in deze smaakexplosie die van minuut tot minuut toeneemt. De Lamm is een aromatische kameleon, terwijl de structuur een consistent en stabiel tegengewicht vormt.
'Een sexy site', om Alwin te citeren. In ieder geval is dit een absolute grüner veltliner cult wijngaard. Overigens grazen er geen lammeren op de wijngaard - de naam is afgeleid van het woord ‘leem’. Maar zelfs dit is niet helemaal waar, deze wijngaard bestaat voornamelijk uit diepe, metershoge muren van löss. Dit zijn breuklijnen uit de Perm-periode. De Lamm is de eerste van de wijngaarden in Zöbing die de ochtendzon en daarmee de constante wind op de terrassen krijgt en omdat het geen avondzon krijgt, is er een aanzienlijke schommeling tussen dag- en nachttemperaturen.
Download productsheet

Over deze wijn:

  • Land: Oostenrijk
  • Regio: Kamptal
  • Jaartal: 2019
  • Druif: grüner veltliner
  • Inhoud: 0,75L
  • Aantal: 6 stuks
  • Spijsadvies: Aziatische (oosterse) gerechten, salades, gevogelte, rauwe vis
  • Wijngaard: Terras wijngaarden ten zuid-oosten van Heiligenstein met een zuidelijke ligging /Löss en leem bovengrond, na enkele meters vulkanische rotsen en zandsteen (270 miljoen jaar oud)
  • Wijnkelder: hand geplukt / maceratie van enkele uren / Natuurlijke vergisting op oude grote houten vaten 1000L op lies

Lees meer over deze wijnboer:

Kamptal, Oostenrijk

Jurtschitsch

Een bijzonder familiehuis met een lange traditie, gevestigd in de gemeente Langenlois in het district Kamptal. Alwin Jurtschitsch (dagelijkse leiding) en zijn vrouw Stefanie (wijnmaakster) leggen zich toe tot het maken van de best denkbare wijn. Sinds ze de leiding verkregen hebben ze het wijngaardareaal doen krimpen; de beste gaarden werden zodoende behouden (of uitgebreid), terwijl de mindere percelen werden afgesloten. Ook in de kelder wordt met veel kunde en precisie gewerkt. Resultaat: niet mis te verstane kwaliteitswijnen, die de afgelopen jaren steevast top posities innemen in de lijstjes van het beste Oostenrijkse wit. De grüner veltliner is hier in de meeste gevallen op iets vruchtbaardere grond aangeplant, op plekken die ook het water iets gemakkelijker vasthouden. Dat geeft de wijnen wat extra body, zonder ten koste te gaan van de elegantie. Alle wijnen van Jurtschitsch zijn zeer precies, zonder ruis, perfect gebalanceerd en geven fantastisch druif en terroir weer.

Meer over deze wijnboer en de wijnen

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?