Grüner Veltliner 'Terrassen'

Geel met groene ondertoon, fris appelaroma met delicate citrustonen in de neus, een aangenaam peperige kruidigheid. Perfecte wijn voor vele gelegenheden.
De druiven worden met de hand geplukt en in kratten naar de pers gebracht, ontsteeld en onder lichte druk geperst. De most (sap) stroomt zonder gebruik van pompen uit de vier verdiepingen tellende kamer in de kelder waar de gisting plaatsvindt in gekoelde roestvrijstalen tanks, in de eerste plaats om de delicate aroma's en smaken over te brengen.
Download productsheet

Over deze wijn:

  • Land: Oostenrijk
  • Regio: Kamptal
  • Jaartal: 2021
  • Druif: grüner veltliner
  • Inhoud: 0,75L
  • Aantal: 6 stuks
  • Spijsadvies: voorgerechten, gevogelte, salades, wit vlees
  • Wijnkelder: Geen gebruik van pompen, RVS

Lees meer over deze wijnboer:

Kamptal, Oostenrijk

Jurtschitsch

Een bijzonder familiehuis met een lange traditie, gevestigd in de gemeente Langenlois in het district Kamptal. Alwin Jurtschitsch (dagelijkse leiding) en zijn vrouw Stefanie (wijnmaakster) leggen zich toe tot het maken van de best denkbare wijn. Sinds ze de leiding verkregen hebben ze het wijngaardareaal doen krimpen; de beste gaarden werden zodoende behouden (of uitgebreid), terwijl de mindere percelen werden afgesloten. Ook in de kelder wordt met veel kunde en precisie gewerkt. Resultaat: niet mis te verstane kwaliteitswijnen, die de afgelopen jaren steevast top posities innemen in de lijstjes van het beste Oostenrijkse wit. De grüner veltliner is hier in de meeste gevallen op iets vruchtbaardere grond aangeplant, op plekken die ook het water iets gemakkelijker vasthouden. Dat geeft de wijnen wat extra body, zonder ten koste te gaan van de elegantie. Alle wijnen van Jurtschitsch zijn zeer precies, zonder ruis, perfect gebalanceerd en geven fantastisch druif en terroir weer.

Meer over deze wijnboer en de wijnen

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?