MAGNUM Bandol Rouge

Bandol Rouge. Een diep granaatrode kleur met aroma’s van zwarte bramen, bessen en rokerige tonen. De aanwezige tannines zijn goed geïntegreerd in de wijn. De wijn rijpt 18 maanden in houten vaten alvorens gebotteld te worden op het chateau. Deze krachtige wijn kan gerust nog jaren ouderen.

Over deze wijn:

  • Land: Frankrijk
  • Regio: Provence
  • Jaartal: 2017
  • Druif: mourvèdre, grenache, cinsault
  • Inhoud: 1,5L
  • Aantal: 1 stuk
  • Spijsadvies: rundvlees, wild, op de bbq gegrilde groenten
  • Wijngaard: Klein en kalksteen
  • Wijnkelder: Rijping van 24 maand op vat.

Lees meer over deze wijnboer:

Provence, Frankrijk

Château Salettes

Het chateau ligt in het hart van de AOC Bandol en is daar een van de oudste familiehuizen. Tot halverwege de 20e eeuw was de productie van olijfolie even belangrijk als die van wijn, nu draait het enkel en alleen om de laatste. Het pad naar de huidige kwaliteit werd vanaf 1964 ingezet door Jean-Pierre Boyer, in zijn tijd ook president van de AOC. Hij werd opgevolgd door zoon Nicolas die helaas in 2011 op vroege leeftijd overleed aan een ongeneeslijke ziekte. Sindsdien is landbouwingenieur en oenoloog Alexandre Le Corguillé verantwoordelijk voor gaard en cave, en is ervoor gekozen om volledig voor bio en biodynamie te gaan. De wijnen zijn mooi ‘op fruit’ gemaakt, altijd prettig in balans, en zeer herkenbaar als echte Bandol.

Meer over deze wijnboer en de wijnen