MAGNUM Chinon ‘Cuvee Marie’

Knisperend rood fruit uit de oudste wijngaard van de familie Lambert. Stokken van 80 jaar oud op de beste wijngaard leveren een Chinon met verdieping. Spanning en sappig maar met een ronde afdronk Hinten van paprika, braam en frisheid. Steeds eindigt de wijn weer met de zachte en fruitige afdronk die zo typisch is voor de wijnen van Pascal. De wijngaard ligt bovenop de heuvel. De bodem is calcair en geven de Cabernet Franc rondeur en relatief zachte zuren. De wijnen rijpen gemiddeld 18 maanden op grote houten vaten. Er vindt geen filtering plaats en er wordt uitsluitend een zeer weinig sulfiet toegevoegd in de jaren dat dit nodig is.

Over deze wijn:

  • Land: Frankrijk
  • Regio: Loire
  • Jaartal: 2014
  • Druif: cabernet franc
  • Inhoud: 1,5L
  • Aantal: 3 stuks
  • Spijsadvies: rode biet, lamsvlees, cote de boeuf, cassoulet
  • Wijngaard: Stokken 80 jaar oud / Klei en kiezel terrassen op klei en kalksteen hellingen / handgeoogst
  • Wijnkelder: Spantane vergisting / 30 to 40 dagen maceratie in grote houten vaten / battonage / 12 tot 24 maanden rijping in 500L vaten / geen filtering

Lees meer over deze wijnboer:

Loire, Frankrijk

Domaine Beatrice & Pascal Lambert

Pascal Lambert produceert zijn wijnen al sinds 1987 in volle overtuiging biodynamisch en naturel; zijn vader werd ernstig ziek van het jarenlang werken met chemische stoffen in de wijngaarden. Als opvolger gooide Pascal het roer volledig om en hij laat zijn wijnen door geen enkele chemische stof meer beïnvloeden en schuwt in zijn gaarden zelfs het gebruik van paard en wagen niet om het karakter van zijn bedrijf ambachtelijk, ecologisch verantwoord en natuurvriendelijk te houden. De wijngaarden worden met eigen compost bemest en de pluk gaat volledig handmatig. Lambert bezit wijngaarden op verschillende plekken. Zijn rode (alles Chinon) basiswijn Les Terrasses en cuvée Les Graves worden gemaakt van druiven uit wijngaarden dicht aan de rivier de Vienne. Hier is de bodem van graniet maar hoger op de flanken van het dal wordt deze meer en meer tufsteen met af en toe een strook vuursteen (silex). Hier komt zijn grote wijn Les Puys de Danaë vandaan, met de kraakheldere terroirexpressie die hij in al zijn wijnen zoekt (en vindt) na rijping in zelf uitgehouwen caves op foudre of barrique.

Meer over deze wijnboer en de wijnen