Magnum Fontalloro

Krachtige topwijn ‘Super Tuscan’, maar dan van 100% sangiovese-druiven. De druiven voor de Fontalloro komen van het grensgebied tussen Chianti Classico en Chianti Colli Senesi. Deze wijngaarden behoren tot de hoogsten in het gebied met een perfecte zuidwestelijke ligging. De bodem bestaat hier uit kalk, zand, leem en fossielen. De wijn ondergaat een opvoeding van 18 tot 22 maanden op frans barrique daarna nog minimaal 12 maanden op fles. Intense, rijke tonen van kruiden, tabak en zwarte bes. De Fontalloro is gestructureerd en dankzij zijn stevige tannines en goede zuurgraad geschikt om nog jaren te bewaren.

Over deze wijn:

  • Land: Italië
  • Regio: Chianti
  • Jaartal: 2017
  • Druif: sangiovese
  • Spijsadvies: gebakken- gegrild rundvlees, wild, lam, ossobuco
  • Wijngaard: wijngaarden op de grens tussen chianti classico en colli senesi / zuid-westen ligging / kalksteen aan de classico kant / colli senesi meer leem, gesteente met zee mineralen / 20 tot 25 jaar oude stokken
  • Wijnkelder: fermentatie en maceratie van 20 dagen op 28c a 30c graden / Dagelijkse "Punchdown" en "pumpover" / nieuw en 1ste jaars Frans barrique voor 18 tot 22 maanden / 8 tot 12 maanden flesrijping

Lees meer over deze wijnboer:

Chianti, Italië

Felsina

Fèlsina heeft zijn voornaamste productie op de zuidelijke rand van het Chianti Classico gebied, in Castelnuovo Berardenga, waar een aantal typische wijnen op basis van sangiovese wordt geproduceerd. Van de chianti classico en riserva, tot de met een tre bicchieri bekroonde Rancia en de Fontalloro. Een tweede deel wijnbouw bevindt zich iets zuidelijker, nog steeds in de Chianti zone, waar nabij Sinalunga in Castello di Farnetella ook een chianti wordt geproduceerd. Dit huis maakt naast de op sangiovese gebaseerde wijnen ook een aantal mooie wijnen van niet lokale druiven waaronder IGT Maestro Raro en I Sistri. Een wijnhuis waar veel aandacht aan moderne technieken wordt besteed, maar zonder de tradities uit het oog te verliezen. Kleinzoon Giovanni Poggiali bevestigd de overtuiging van de familie dat het sociale aspect een heel groot deel van terroir uitmaakt. Dit kan hij zeggen doordat hij al 25 jaar betrokken is bij het proces van planten en herplanten van de wijngaarden. De keuze om pure sangiovese te vinificeren is niet alleen van geologische aard, maar zeer zeker op basis van traditie.

Meer over deze wijnboer en de wijnen

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?