Malvasia ‘Cardito’

Bijzondere rijpe wijn met intense neus. Floraal en kruidig (salie) met aroma’s van peer, perzik en grapefruit. De wijn dankt zijn volle ronde smaak aan battonage gedurende 6 maanden in de RVS-tank.

Over deze wijn:

  • Land: Italië
  • Regio: Lazio
  • Jaartal: 2018
  • Druif: malvasia puntinata
  • Inhoud: 0,75L
  • Aantal: 6 stuks
  • Spijsadvies: wit vlees, paddenstoelen, artisjok, radicchio
  • Wijngaard: uit de wijngaard, Doganella di Ninfa / Klei met tufsteen
  • Wijnkelder: korte maceratie / gecontroleerde fermentatie / 6 maanden battonage op Inox tanks onder gecontroleerde temperaturen

Lees meer over deze wijnboer:

Lazio, Italië

Azienda Agricola Giangirolami

Familiedomein uit Lazio, op een kilometer of veertig ten zuidoosten van Rome (tussen Aprilia en Latina). Opgericht door vader Dante Giangirolami in 1956, en groot gemaakt door zoon Donato. De Azienda werkt volledig bio sinds 1993. Zo’n 40 hectare worden gebruikt voor de wijnbouw, met hoofdzakelijk de traditionele druivenrassen van Lazio. Naast druiven verbouwen ze op dit domein ook andere fruitgewassen. Het leeuwendeel van de wijnen eindigt (weinig verrassend) in de osteria’s, trattoria’s en restaurants van Rome. Gelukkig is er ook wat beschikbaar voor de export.

Meer over deze wijnboer en de wijnen