Navazos Extra Brut Reserva

Intense en fel gele kleur, met een fijne, aanhoudende en goed geïntegreerde bubbel. Complexe aroma's, met intense tonen van rijp wit fruit (peren, appels), vers gras en een rokerige en minerale achtergrond. Fris, romig in de mond en zeer aangenaam. Colet Navazos is een samenwerking tussen Colet en Equipo Navazos, beroemd om het ontdekken van unieke oude Sherry ‘botas’ in Jerez. Het idee is om te experimenteren met het brengen van een sherry-karakter aan de sterren van Penedès. Dit is 100% chardonnay en de droge Manzanilla pasada, in plaats van de dosage. Het resultaat is een werkelijk unieke droge mousserende wijn, met onmiskenbare, maar subtiele, sherry aroma's en heerlijke elegantie en balans. Totaal 1500 flessen en 41 maanden rijping op de lies.

Over deze wijn:

  • Land: Spanje
  • Regio: Penedès
  • Jaartal: 2017
  • Druif: chardonnay, manzanilla pasada
  • Inhoud: 0,75L
  • Aantal: 6 stuks
  • Spijsadvies: oesters, schaal- en schelpdieren, Jamon
  • Wijngaard: organisch bewerkte eigen wijngaarden
  • Wijnkelder: 41 maanden (reserva) methode traditionelle / extra brut (minder dan 6gr suiker per liter) / geen dosage maar Manzanilla Pasada toegevoegd

Lees meer over deze wijnboer:

Penedès, Spanje

Sergi Colet

De familie Colet is al sinds het einde van de 18e eeuw bezig met wijnbouw in Alto Penedès, zo’n 40 km ten zuidwesten van Barcelona. Sinds Sergi de scepter zwaait behoort deze bodega tot de top van de streek. De mousserende wijnen zijn gemaakt volgens de ‘traditionele methode’ (tweede vergisting op fles) en blinken uit in geurigheid en frisheid, een resultaat van de noordwestelijke oriëntatie van veel van de wijngaarden. Alle mousserende wijnen van Sergi dragen tegenwoordig de herkomstaanduiding ‘D.O. Penedès’ i.p.v. ‘Cava’. Dit omdat Sergi (en enkele geestverwanten) vindt dat de naam Cava zijn wijnen geen eer aandoet. Dat zijn we het eigenlijk wel met hem eens, want vind maar eens een Cava die zoveel kwaliteit biedt op dit prijsniveau. “Met inspanning en respect voor het land worden onze ‘Clàssic Penedès’ biologische mousserende wijnen geboren, met traditionele methode, 100% reserva en van Penedès”.

Meer over deze wijnboer en de wijnen

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?