Rancia Chianti Reserva

Rancia is de naam van de oude wijngaard en van het Benedictijnse klooster in het plaatsje Berardenga. Oude stokken en lage opbrengsten zorgen voor een explosie aan smaken. De Rancia is weelderig, vol rood- en zwart fruit, kruiden en bloemen. Goede zuren die in balans zijn met de rijpe, geïntegreerde tannines. De wijn rijpt voor 18 tot 20 maanden in barrique.

Over deze wijn:

  • Land: Italië
  • Regio: Chianti
  • Jaartal: 2017
  • Druif: sangiovese
  • Inhoud: 0,75L
  • Aantal: 6 stuks
  • Spijsadvies: lamskoteletten, rosbief, hert, medium gerijpte kazen
  • Wijngaard: Wijngaarden gelegen bij het klooster Benedictine monastery in Castelnuovo Berardenga / 40 tot 50 jaar oude stokken / 400 tot 450 meter hoog met een zuid-west ligging / Kalksteen en mergel
  • Wijnkelder: fermentatie en maceratie van 20 dagen op 28c a 30c graden / Dagelijkse "Punchdown" en "pumpover" / nieuw Frans barrique voor 18 tot 20 maanden / 8 maanden flesrijping

Lees meer over deze wijnboer:

Chianti, Italië

Felsina

Fèlsina heeft zijn voornaamste productie op de zuidelijke rand van het Chianti Classico gebied, in Castelnuovo Berardenga, waar een aantal typische wijnen op basis van sangiovese wordt geproduceerd. Van de chianti classico en riserva, tot de met een tre bicchieri bekroonde Rancia en de Fontalloro. Een tweede deel wijnbouw bevindt zich iets zuidelijker, nog steeds in de Chianti zone, waar nabij Sinalunga in Castello di Farnetella ook een chianti wordt geproduceerd. Dit huis maakt naast de op sangiovese gebaseerde wijnen ook een aantal mooie wijnen van niet lokale druiven waaronder IGT Maestro Raro en I Sistri. Een wijnhuis waar veel aandacht aan moderne technieken wordt besteed, maar zonder de tradities uit het oog te verliezen. Kleinzoon Giovanni Poggiali bevestigd de overtuiging van de familie dat het sociale aspect een heel groot deel van terroir uitmaakt. Dit kan hij zeggen doordat hij al 25 jaar betrokken is bij het proces van planten en herplanten van de wijngaarden. De keuze om pure sangiovese te vinificeren is niet alleen van geologische aard, maar zeer zeker op basis van traditie.

Meer over deze wijnboer en de wijnen