Red Solera revolution
Quote: "Because natural wines also make fun in everyday life". Dit zijn geen alledaagse wijnen, maar een blik en manier om het karakter van de wijn elk jaar hetzelfde te laten zijn. Complex en fris rood fruit, daar draait deze wijn om. Stenig met lekker dik sap.
Over deze wijn:
- Appallation: Weinviertel
- Certification: Biodynamic
- Grape Variety: Cabernet Frank, Merlot, Roesler (Rösler)
- Wine maker: Johannes Zillinger
- Harvest method: Manual
- Vinification: open vats, 500 lt barrels (old), Roesler 2018-2021: short time skin fermented and stored in old barrels, Merlot: whole berry fermented; finished fermentation and stored in 500 lt barrels of oak and stainless steel, Cabernet 2019-2021: short time fermented in open vats
- Aging: 500 lt barrels (old) and stainless steel
- Alcohol percentage: 12,50%
- Acidity: 6,3 tartaric acid, 3,3 ph
- Residual sugar: 1 g/l
Lees meer over deze wijnboer:
Weinviertel, Oostenrijk
Johannes Zillinger
Het familiebedrijf van Johannes Zillinger heeft veel ervaring als het gaat om biologisch en biodynamisch wijnmaken. Sinds de jaren '80 is vader Hans Zillinger overgegaan op biologische landbouw, als een van de pioniers in Oostenrijk. Sinds 2013 heeft zoon Johannes er nog een schepje bovenop gedaan door biodynamisch te gaan werken. Volgens hem geeft deze benadering de druiven meer vitaliteit, en zo krijgt de wijn meer krachtige aroma's. Zillinger heeft zijn wijnen opgedeeld in 3 kwaliteitsniveaus: 'Velue' - toegankelijke natuurwijnen, 'Reflexion' - wijnen uit één wijngaard, met optimale reflectie van gaard en oogstjaar, en 'Numen' - pure natuurwijnen, met weinig menselijke invloeden.
Meer over deze wijnboer en de wijnen