Riesling GG ‘Graacher Domprobst’

‘GG’ staat voor ‘Grosses Gewächs’, en houdt in dat het moet gaan over een droge wijn afkomstig van een eersteklas wijngaard (grand cru). ‘Graacher Domprobst’ is zo’n wijngaard, in dit geval een steile blauwe leisteen gaard, vol op het zuiden gericht, pal aan de Moezel. De wijn uit deze gaard behoort tot de meest elegante van dit domein, met zeer fijn perzik fruit, iets appeligs, en herbale tonen. Fris en mineralig in de zeer lange afdronk. Een zijdezachte textuur door rijping van een vol jaar op de fijne gistresten.
Download productsheet

Over deze wijn:

  • Land: Duitsland
  • Regio: Mosel
  • Jaartal: 2020
  • Druif: riesling
  • Inhoud: 0,75L
  • Aantal: 6 stuks
  • Spijsadvies: salades met vis, witvis met elegante en frisse bereiding, sushi, snoekbaars
  • Wijngaard: Als enige GG wijngaard van Loosen is staat Domprobst deels Amerikaanse onderstokken / Blauw leisteen/ Warme wijngaard
  • Wijnkelder: Spontane vergisting/ 12 maanden rijping op foeders en eigen lies/ geen battonage/ geen filtering

Lees meer over deze wijnboer:

Mosel, Duitsland

Dr. Loosen

Het wijngoed Dr. Loosen bevindt zich tussen Bernkastel en Graach, aan de middenloop van de Moezel. Het is al 200 jaar een familiebedrijf. Ernst (Erni voor intimi) Loosen nam het stokje in 1988 over en bracht het bedrijf naar de (inter-)nationale top. Onder andere door onvermoeibaar de wereld over te trekken om het evangelie van de Riesling te verkondigen. Het wijngaardareaal van dit domein is van ongeëvenaarde kwaliteit, met de beste posities op Erste Lagen (Grand Cru wijngaarden) aan de Mittelmosel: op de blauwe leisteen van Bernkasteler Lay, Graacher Domprobst en Himmelreich en Wehlener Sonnenuhr, op het rood vulkanisch gesteente van de Ürziger Würzgarten en op de rode leisteen van Erdener Treppchen en Prälat. De laatste gaard (de beste van de Mittelmosel) telt slechts 1,6 HA, waarvan Loosen bijna de helft bezit. Als dit nog niet genoeg is: al zijn wijnstokken rusten op de originele wortelsystemen: Phylloxera is nooit in dit deel van de Moezel geweest. Wijnen van Alte Reben van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd boven de 100 (!) jaar zijn dan ook geen uitzondering. Het wijnhuis is traditioneel gespecialiseerd in het maken van droge (riesling) wijnen, al maken ze ook wat licht- tot edelzoet.

Meer over deze wijnboer en de wijnen

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?