Riesling 'Ried Heiligenstein 1e Lage'

Rijpe perzik, kweepeer en overvloedige wilde kruiden kom je tegen samen met tonen van appel, groene thee en een subtiele rokerigheid in de afdronk.
De wijngaard Heiligenstein is legendarisch vanwege zijn Rieslings - en terecht! De geologische samenstelling biedt de beste voorwaarden voor de riesling: magere, verweerde, rode woestijnzandsteen, dooraderd met vulkanisch conglomeraat uit de Perm-periode. Droge berg graslanden tussen de wijnranken met flora en fauna.
Druiven die perfect rijp en botrytis vrij zijn, worden met de hand geselecteerd en in kleine kratten naar de wijnmakerij gebracht. De druiven worden zachtjes geperst en een paar uur koud gemacereerd voordat ze spontaan fermenteren en vervolgens rijpen in houten vaten van 2000 liter in de 700 jaar oude natuurlijke ondergrondse kelder.
Download productsheet

Over deze wijn:

  • Land: Oostenrijk
  • Regio: Kamptal
  • Jaartal: 2019
  • Druif: riesling
  • Inhoud: 0,75L
  • Aantal: 6 stuks
  • Spijsadvies: gevogelte, zuurkool, schelpdieren, sushi
  • Wijngaard: Terras wijngaarden op de heiligenstein /vulkanische rotsen en zandsteen (270 miljoen jaar oud)
  • Wijnkelder: hand geplukt / maceratie van enkele uren / Natuurlijke vergisting op oude grote houten vaten 2000L op lies

Lees meer over deze wijnboer:

Kamptal, Oostenrijk

Jurtschitsch

Een bijzonder familiehuis met een lange traditie, gevestigd in de gemeente Langenlois in het district Kamptal. Alwin Jurtschitsch (dagelijkse leiding) en zijn vrouw Stefanie (wijnmaakster) leggen zich toe tot het maken van de best denkbare wijn. Sinds ze de leiding verkregen hebben ze het wijngaardareaal doen krimpen; de beste gaarden werden zodoende behouden (of uitgebreid), terwijl de mindere percelen werden afgesloten. Ook in de kelder wordt met veel kunde en precisie gewerkt. Resultaat: niet mis te verstane kwaliteitswijnen, die de afgelopen jaren steevast top posities innemen in de lijstjes van het beste Oostenrijkse wit. De grĂ¼ner veltliner is hier in de meeste gevallen op iets vruchtbaardere grond aangeplant, op plekken die ook het water iets gemakkelijker vasthouden. Dat geeft de wijnen wat extra body, zonder ten koste te gaan van de elegantie. Alle wijnen van Jurtschitsch zijn zeer precies, zonder ruis, perfect gebalanceerd en geven fantastisch druif en terroir weer.

Meer over deze wijnboer en de wijnen

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?