Santenay "Saint-Jean" Blanc

Deze wijngaard ligt aan de voet van de Trois Croix berg nabij Santenay. Aan de top vind je hier bossen en daaronder liggen de wijngaarden. ‘Saint Jean’ is de naam van het kerkje in Santenay Le Haut, die gebouwd werd in 1220. De aanliggende percelen zijn allemaal naar deze kerk vernoemd.
Een verfijnde en ingetogen neus van witte bloesem en bittere amandel. Verder ook een rokerige en vuursteen mineraliteit. Zuiver en schoon, met een klein accent van wat exotisch fris fruit, zoals kiwi.
Download productsheet

Over deze wijn:

  • Land: Frankrijk
  • Regio: Bourgogne
  • Jaartal: 2020
  • Druif: pinot noir
  • Inhoud: 0,75L
  • Aantal: 6 stuks
  • Wijngaard: Bodem: Klei en steen op kalkrijke ondergrond.
  • Wijnkelder: Expositie: Zuidelijk Wijngaarden: 40 jaar ouden stokken op 0.45 hectares Vinificatie: Handmatige geoogst en gesorteerd. Langdurige en zorgvuldige persing van hele clusters. Vergisting op vat, zonder sulfiet of andere toevoegingen. 12 maanden op barrique

Lees meer over deze wijnboer:

Bourgogne, Frankrijk

Domaine Saint – Marc

Domaine Saint Marc was tot de jaren 50 puur een bedrijf wat alleen de wijngaarden bewerkte en de druiven verkocht aan de coöperaties. In 1980 gaan Jean Claude Mitanchey, voorheen wijnmaker en oenoloog in de Rhone, en een goede vriend Philppe Aubertin, de uitdaging om de wijnen zelfstandig in de markt te zetten. (slechts 0,5 ha) 25 jaar later bezitten de twee families (MITANCHEY en AUBURTIN) 5,5 ha wijnstokken met prestigieuze benamingen als Santenay, Pommard, Beaune 1er Cru en Meursault. In 2012 heeft Domaine Saint-Marc 6 ha wijnstokken. Arnaud Mitanchey (de zoon van Jean Claude), afgestudeerd aan de wijnbouwschool van Beaune, is in dat jaar het bedrijf gaan versterken, na o.a. 6 maanden in Californië gewerkt te hebben. Hij brengt 1,50 ha wijnstokken met zich mee, waaronder 2 premier crus Maranges en Santenay. Saint-Marc is nog steeds zeer klein, ze produceren tussen de 22 en 28 duizend flessen per jaar.. klein maar fijn!

Meer over deze wijnboer en de wijnen

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?