Spätburgunder Trocken

Er wordt al meer dan 30 jaar spätburgunder verbouwd bij de familie Rumpf. Ze hebben met deze uitstekende rode wijnen inmiddels een flinke reputatie opgebouwd. De wijn rijpt in alle rust in de kelders van Georg en Philip zodat ze hun eigen, elegante structuur ontwikkelen.
Deze ‘Bourgognes’ zijn geen zoetige fruitbommen, maar hebben een aanwezige maar goed geïntegreerde zuurgraad. Ze zijn lange tijd spontaan op de lies (neergeslagen gistcellen) gefermenteerd en gerijpt in vaten van 500 liter of in barrique vaten met een lichte toast (branding).
Helder, robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, frambozen, rozenblaadjes en wilde kruiden. In de smaak tonen van rijp klein rood-zwart fruit en licht hout.

Over deze wijn:

  • Land: Duitsland
  • Regio: Nahe
  • Jaartal: 2020
  • Druif: spätburgunder (pinot noir)
  • Inhoud: 0,75L
  • Aantal: 6 stuks
  • Spijsadvies: fazant, risotto paddestoelen en lichte roodflora kazen
  • Wijngaard: Stokken van minimaal 20 jaar oud / Quartz en Löss
  • Wijnkelder: Spontane vergisting / 20 dagen maceratie / gerijpt in oude ovale vaten

Lees meer over deze wijnboer:

Nahe, Duitsland

Weingut Kruger-Rumpf

Het wijnhuis Kruger-Rumpf is een bekende en zeer gewaardeerde producent uit het noorden van de Nahe. In Münster-Sarmsheim maakt de familie Rumpf al vele generaties wijn, gebruikmakend van wijngaarden in de vallei van de Nahe en het naburige Rheinhessen. Een echt familiedomein met diepe wortels in de regionale cultuur, met naast het wijnbedrijf ook een ‘Weinstube’ en enkele gastenkamers. Het wijnhuis legt zich al lange tijd toe op het maken van kwaliteitswijnen, getuige ook het lidmaatschap van het VDP sinds 1992. Maar de echte spurt naar de top is ingezet onder leiding van de jeugdige broers Georg (wijnmaker) en Philipp (zakelijk leider) Rumpf; zij zijn verantwoordelijk voor de opmerkelijke kwaliteitssprong van de afgelopen jaren, die ook internationaal niet onopgemerkt is gebleven. Georg maakt fantastische rieslings; intens en zeer terroir getypeerd. Deze druivensoort excelleert in de uitstekende wijngaarden Pittersberg, Dautenpflänzer en Scharlachberg (de laatste ligt in Rheinhessen). De kwaliteit van deze Grosse Gewächse kan inmiddels wedijveren met die van beroemde gaarden zuidelijker in de Nahe-vallei. Ook vielen we als een blok voor de Weiss- en Spätburgunders van dit huis. Indrukwekkend over de hele linie dus. En waar de prestaties van dit wijnhuis nu al tot volle tevredenheid stemmen kunnen we als de stijgende trend zich de komende jaren doorzet over enkele decennia helemaal onze lol op. Werken momenteel sustainable maar nog geen bio keurmerk!

Meer over deze wijnboer en de wijnen