Valpolicella Ripasso Class. Superiore ‘La Casetta'

Ripasso staat voor de wijze waarop deze wijn gemaakt wordt. De gebruikte most van de Amarone wordt overgoten (opnieuw gepasseerd, ripasso!) met vers Valpolicella druivensap. Er vindt een tweede vergisting plaats die als het ware een kleine Amarone oplevert. Bij Domini Veneti zijn ze beroemd om hun Ripasso uit het dorpje La Casetta. In het geval van La Casetta wordt niet de most van Amarone, maar van Recioto gebruikt voor de tweede vergisting, wat zorgt voor nog meer concentratie en een zijdezacht mondgevoel. Er wordt ook wel gefluisterd dat La Casetta het kleine huisje is dat in de wijngaard staat en waar de wijnmaker zich soms terugtrekt...

Over deze wijn:

  • Land: Italië
  • Regio: Valpolicella, Veneto
  • Jaartal: 2018
  • Druif: rondinella, corvina, corvinone
  • Inhoud: 0,75L
  • Aantal: 6 stuks
  • Spijsadvies: kazen, chocolade desserts

Lees meer over deze wijnboer:

Valpolicella, Veneto, Italië

Domini Veneti

De oude cantina van Negrar heeft in de jaren ’80 een ware metamorfose doorgemaakt. Onder leiding van technisch directeur Daniël Accordini werden de rendementen teruggebracht, grote investeringen in de kelders gedaan, en werd een nieuwe lijn topwijnen onder de naam Domini Veneti geïntroduceerd. De gebruikte druiven zijn steeds lokale soorten zoals Corvina, Corvinone, Rondinella en Molinara (en soms wat Cabernet), waar men Valpolicella Classico Superiore tot Amarone Cru 'di Jago' van maakt. Van de coöperaties in dit gebied steekt de Cantina van Negrar er met kop en schouders bovenuit met hun authentieke, traditionele stijl die drinkbare en elegante wijnen oplevert.

Meer over deze wijnboer en de wijnen

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?