Verdarail Rouge

De Verdarail rouge wordt gemaakt van 50 jaar oude druivenstokken en dit proef je terug in zijn concentraat. Veel rood en zwart fruit, ook een herkenbare zoet kruidige toon van de carignan. Rijpe, zachte tannines van de mouvedre die goed geïntegreerd zijn in de wijn.

Over deze wijn:

  • Land: Frankrijk
  • Regio: Provence
  • Jaartal: 2018
  • Druif: Carignan
  • Inhoud: 0,75L
  • Aantal: 12 stuks
  • Spijsadvies: rundvlees, mediterrane keuken, rijke stoofpot
  • Wijngaard: slibrijke mergel
  • Wijnkelder: Maceratie van 3 weken in betonnen cuves.

Lees meer over deze wijnboer:

Provence, Frankrijk

Château Salettes

Het chateau ligt in het hart van de AOC Bandol en is daar een van de oudste familiehuizen. Tot halverwege de 20e eeuw was de productie van olijfolie even belangrijk als die van wijn, nu draait het enkel en alleen om de laatste. Het pad naar de huidige kwaliteit werd vanaf 1964 ingezet door Jean-Pierre Boyer, in zijn tijd ook president van de AOC. Hij werd opgevolgd door zoon Nicolas die helaas in 2011 op vroege leeftijd overleed aan een ongeneeslijke ziekte. Sindsdien is landbouwingenieur en oenoloog Alexandre Le Corguillé verantwoordelijk voor gaard en cave, en is ervoor gekozen om volledig voor bio en biodynamie te gaan. De wijnen zijn mooi ‘op fruit’ gemaakt, altijd prettig in balans, en zeer herkenbaar als echte Bandol.

Meer over deze wijnboer en de wijnen