White Solera revolution

Quote: "Because natural wines also make fun in everyday life". Dit zijn geen alledaagse wijnen, maar een blik en manier om het karakter van de wijn elk jaar hetzelfde te laten zijn. In de aroma's vinden we appels, perzik en de herkenbare frisse kruiden terug. De wijn is sappig en licht rokerig, fris maar complex.
Download productsheet

Over deze wijn:

  • Land: Oostenrijk
  • Regio: Weinviertel
  • Druif: chardonnnay 50%, riesling 25%, scheurebe 25%
  • Inhoud: 0,75L
  • Aantal: 6 stuks
  • Wijngaard: wijngaarden met noord en zuid ligging, ook op de top / 25 tot 40 jaar oude stokken / biodynamisch
  • Wijnkelder: Spontane en malolactische vergisting / chardonnay: 10 dagen fermentatie op amphora's 1000L waarna rijping op amphora's/ verschillende jaargangen scheurebe: fermentatie en rijping op op 600L houten vaten en acacia / riesling: 7 jaargangen (solera systeem) op 600l vaten en op RVS tanks

Lees meer over deze wijnboer:

Weinviertel, Oostenrijk

Johannes Zillinger

Het familiebedrijf van Johannes Zillinger heeft veel ervaring als het gaat om biologisch en biodynamisch wijnmaken. Sinds de jaren '80 is vader Hans Zillinger overgegaan op biologische landbouw, als een van de pioniers in Oostenrijk. Sinds 2013 heeft zoon Johannes er nog een schepje bovenop gedaan door biodynamisch te gaan werken. Volgens hem geeft deze benadering de druiven meer vitaliteit, en zo krijgt de wijn meer krachtige aroma's. Zillinger heeft zijn wijnen opgedeeld in 3 kwaliteitsniveaus: 'Velue' - toegankelijke natuurwijnen, 'Reflexion' - wijnen uit één wijngaard, met optimale reflectie van gaard en oogstjaar, en 'Numen' - pure natuurwijnen, met weinig menselijke invloeden.

Meer over deze wijnboer en de wijnen

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?