Alain Voge
Grondlegger en pionier in Cornas en St Peray. Familiebedrijf sinds 1905 en groot gemaakt door Alain. Als vierde generatie wijnmaker maakte hij de grote stappen die zowel de regio als het wijnhuis op de kaart zette.
Sinds de jaren tachtig maakt het wijnhuis, in navolging van de huizen in de Bourgogne, gebruik van grote houten vaten voor zowel fermentatie en rijping. Vanaf 2000 kiest hij ervoor om steeds hoger wijngaarden aan te planten.
Zijn wijnen zijn er vrijwel altijd voor om te drinken bij eten. De relaties met de binnenlandse gastronomie zijn dan ook warm. In zijn beginjaren reist Alain tweewekelijks naar Lyon om zijn wijn- en spijs kennis bij te spijkeren. Het resultaat mag er zijn.
De wijnen worden wereldwijd gewaardeerd met jaarlijks uitstekende scores van de Wine Spectator, Robert Parker en James Suckling.
Sinds de jaren tachtig maakt het wijnhuis, in navolging van de huizen in de Bourgogne, gebruik van grote houten vaten voor zowel fermentatie en rijping. Vanaf 2000 kiest hij ervoor om steeds hoger wijngaarden aan te planten.
Zijn wijnen zijn er vrijwel altijd voor om te drinken bij eten. De relaties met de binnenlandse gastronomie zijn dan ook warm. In zijn beginjaren reist Alain tweewekelijks naar Lyon om zijn wijn- en spijs kennis bij te spijkeren. Het resultaat mag er zijn.
De wijnen worden wereldwijd gewaardeerd met jaarlijks uitstekende scores van de Wine Spectator, Robert Parker en James Suckling.
Over deze wijnboer:
- Land: Frankrijk
- Regio: Rhône