Domaine du Vieux Pressoir
De geschiedenis van het Domaine begon in 1892, toen de heer Albert een paar hectare wijngaarden verwierf in de buurt van de gemeente Vaudelnay.
120 jaar geschiedenis later blijft het Domaine du Vieux Pressoir bestaan en groeien, en evolueert met nieuwe oogsttechnieken, wijnbereiding en de creatie van twee AOC's: Saumur (1936) en Saumur - Puy Notre Dame (2009).
Na vier generaties wijnbouwers wordt de ontwikkeling van het Domaine sinds 2015 voortgezet met Claude Vagnon en zijn familie.
Een uitzonderlijk terroir, een knowhow die erfgoed en moderniteit combineert, voor wijnen met een uniek karakter. De 26 ha van het landgoed is voornamelijk beplant met Chenin en Cabernet Franc op twee verschillende terroirhellingen: het Jura-terroir en het Turonische terroir.
Het Jura-terroir wordt gekenmerkt door harde kalksteen, vuursteenachtige klei en kwarts.
Het bovenste Turonische terroir bestaat uit zandige kleikrijt. De organische aanpak is officieel vastgelegd op het Domaine du Vieux Pressoir. De registratie bij het Franse Agentschap voor Biologische Landbouw is voltooid en gevalideerd voor wijnjaar 2020, wat ons eerste jaar van omschakeling naar biologische landbouw zal zijn.
120 jaar geschiedenis later blijft het Domaine du Vieux Pressoir bestaan en groeien, en evolueert met nieuwe oogsttechnieken, wijnbereiding en de creatie van twee AOC's: Saumur (1936) en Saumur - Puy Notre Dame (2009).
Na vier generaties wijnbouwers wordt de ontwikkeling van het Domaine sinds 2015 voortgezet met Claude Vagnon en zijn familie.
Een uitzonderlijk terroir, een knowhow die erfgoed en moderniteit combineert, voor wijnen met een uniek karakter. De 26 ha van het landgoed is voornamelijk beplant met Chenin en Cabernet Franc op twee verschillende terroirhellingen: het Jura-terroir en het Turonische terroir.
Het Jura-terroir wordt gekenmerkt door harde kalksteen, vuursteenachtige klei en kwarts.
Het bovenste Turonische terroir bestaat uit zandige kleikrijt. De organische aanpak is officieel vastgelegd op het Domaine du Vieux Pressoir. De registratie bij het Franse Agentschap voor Biologische Landbouw is voltooid en gevalideerd voor wijnjaar 2020, wat ons eerste jaar van omschakeling naar biologische landbouw zal zijn.
Over deze wijnboer:
- Land: Frankrijk
- Regio: Loire