David González, Bodegas Gómez Cruzado, Haro, La Rioja, Spain. Photo by James Sturcke | sturcke.org

Homepage

De Karakter Wijnfamilie: Bodega Gomez Cruzado

Als amuse voor onze reis naar de wijnbeurs in Barcelona stellen we jullie vandaag graag voor aan @gomez_cruzado! Een unieke bodega gelegen in Haro, Rioja Alta.

Gomez Cruzado is opgericht in 1886 en de wijngaard wordt dezer dagen geleid door David Gonzalez, wijnmaker en directeur. David blijft trouw aan wat al decennia lang werkt in de wijngaard.

De kwaliteit van de wijnen zit ‘m in de details. David heeft respect voor het unieke terroir van de wijngaarden en het persoonlijk karakter van de druiven wordt bewaakt. Dit zorgt ervoor dat de wijnen op elk niveau uitblinken en tegelijkertijd oude tradities gewaarborgd blijven.

Viñedos de Badarán, La Rioja, España bodegas gomez cruzado

De wijnen van Goméz Cruzado zijn te herkennen aan hun balans, rijke smaak en zachte tannine. Maar hoe uniek sommige wijnen zoals de Honorable mogen zijn, het paradepaardje van het huis is misschien wel de Rioja Blanca.

gomez cruzado rioja

Rioja Blanca is in de meeste bodega’s een extraatje, maar bij Goméz Cruzado is maarliefst 25 procent van de productie voor de witte wijn gereserveerd. Het resultaat? Een elegante witte wijn. Spontaan vergist, deels gerijpt op Frans eiken en deels in betonnen cuves. Rijp, wit fruit, een gulle afdronk en fijne tonen van specerijen. Bourgondische stijl, maar dan uit het mooiste gedeelte van de Rioja.

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?