De Karakter Wijnfamilie: Chateau d’Ollieres

Nederland is zeer gehecht aan de traditie van zomer en rosé. Met dit mooie weer vliegen de flessen rosé bij ons het magazijn uit en dit is dan ook het moment om kennis te maken met Château d’Ollières.

Château d’Ollières is gelegen in het hart van de Provence tussen Aix-en-Provence en Saint-Maximin. Vader Hubert Rouy en zoon Charles hebben het Château grondig gemoderniseerd, van de wijngaarden tot de cave. De natuur, de omgeving en het klimaat zijn de basis van iedere wijn bij Château d’Ollières. Het terroir in de Provence is optimaal voor de gekozen druivenrassen: Cinsault, Grenache, Vermentino, Syrah, Ugni-Blanc en Cabernet Sauvignon. Het klimaat, de koude winters, de hete zomers en de warme dagen gevolgd door koele nachten zorgt voor een perfect gezonde druivenstok en druif. Het zorgt ervoor dat de druif perfect rijp wordt, maar nooit overrijp. Perfect voor een droge en verfrissende rosé.

provence rosé ollieres

Château d’Ollières maakt zeer karakteristieke Provençaalse wijnen. De Classique Blanc wordt gemaakt van Rolle. Elders bekend als Vermentino, een zeer expressief fruitige en bloemige druif. In de Classique Blanc komt ook een zeer charmante mineralige toets naar boven, het resultaat van de zorgvuldig onderhouden 50 jaar oude wijnstokken. De Classique Rosé wordt gemaakt van Grenache, Cinsault en Syrah. In alles straalt deze rosé de Provence uit. Een mooie zalmroze kleur, fijn rood fruit en de typische kruidigheid. De perfecte rosé om het zomerseizoen mee te starten.

provence rose frankrijk ollieres

Wat het nog mooier maakt? De Classique Rosé wordt ook op magnum én jeroboam gebotteld. Zo kom je de zwoele zomeravonden wel door!

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?