De Karakter Wijnfamilie: Mamete Prevostini

We laten u graag kennismaken met al onze huizen en families, wij zijn immers van iedereen fan. Maar we moeten ergens beginnen, en laat het nu zo zijn dat Andreas dit laatst met eigen ogen heeft mogen aanschouwen. Daarom beginnen we vandaag met dit wijnhuis, een die volgens ons veel meer aandacht verdient. Een specialist in Nebbiolo, maar niet zoals u hem kent.

mamete- prevostini- nebbiolo

Valtellina Italië

Op de steile hellingen van de alpen in Valtellina Italië, nog net niet in Zwitserland, ligt @mameteprevostini_valtellina. Mamete is een voorbeeld en inspiratie voor velen en gelukkig ook producent van de Nebbiolo delle Alpi.

Koud in de ochtend, heet in de middag

Misschien denk je dat het koud is in de alpen, echter… In de zomer heeft deze vallei (aan de goede kant) evenveel zonuren als Sicilië met gemiddelde temperaturen van 30 graden. Koud in de ochtend, heet in de middag. Steile terras wijngaarden, met op sommige terrassen slechts 5 tot 10 wijnstokken. Een omgeving waar de Nebbiolo van houdt maakt deze poetry of the Valtellina mountains.

mamete-prevostini-nebbiolo

Pure Nebbiolo

Mamete Prevostini maakt hier complexe, maar ongecompliceerde wijnen. De puurste wijn mogelijk. Het kan ook niet anders hier. Alles wordt met de hand bewerkt, via steile trappetjes beklimt u de kleinste terrassen en kijkt u uit op de hoge besneeuwde bergtoppen van de Alpen.

Onze favoriet voor iedere dag? (En ja, daar bedoelen we echt iedere dag mee!) De Botonero. Een naam die u wilt onthouden.

 

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?