Het geheim van Penedès

De meest bekende bubbels van Spanje zijn bij vele geliefd en bekend. Zelf zeggen wij ook absoluut geen nee tegen een mooi glas cava. Toch bestaat er een bubbel in Spanje die ons hart nét iets sneller laat kloppen. We horen je denken, wat dan?!

colet classic penedes

We zijn trots om je voor te mogen stellen aan onze favoriete bubbel uit Spanje: de Clàssic Penedès van @coletwinery. De DO Clàssic Penedès is de eerste mousserende DO ter wereld waar alle wijn 100% organisch is. Zo zetten alle wijnboeren zich in voor de hoogst mogelijke kwaliteit wijnen die het terroir van de Penedès perfect weerspiegelen.

colet classic penedes

Methode Traditionnelle
Colet is een familiebedrijf met hart en passie. Alle wijnen worden, zoals vereist door de DO, op de klassieke methode gemaakt. Echter, Colet gaat net een stapje verder. Zo gebruiken ze minder gisten in hun wijnen om zo een zachtere, meer verweven bubbel te creëren.

Extra lang sur-lie

Ook vereist de DO dat de wijnen uit de Clàssic Penedès ten minste 15 maanden op hun gisten ouderen. Colet neemt ook hier net een stapje extra en de jongste wijn die de kelders verlaat heeft 18 maanden op zijn gisten gelegen.

colet classic penedes

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?