Karakter Wijnfamilie: Eulogio Pomares

Eulogio Pomares is de grote man op het gebied van Albariño. Hij bevindt zich in de Val do Salnés, de wijngaarden in het dal nabij de Atlantische kust waar de wijngaarden aangeplant zijn op de voormalige zeebodem; de naam Salnés is dan ook een verwijzing naar de zoutvlakte. 

Eulogio zijn familie begon ooit het wijnhuis Zarate, waar hij nu ook eigenaar van is en ook de wijn maakt, maar zijn ambities waren groter dan alleen het familie wijnhuis en dus is hij in 2012 met zijn vrouw Fento Wines begonnen om met verschillende wijngaarden te werken en ook onder eigen naam uniek vinificaties uit te brengen.

Rijping in kastanjehouten vaten

Het voornaamst onderscheidende van deze wijnen is dat ze op kastanjehouten vaten worden gerijpt. Kastanjehout geeft minder smaak af en kan langer mee dan eikenhout; eigenlijk is het een grote onderdeel van de geschiedenis van de Galicische wijnen, want vroeger werd kastanjehout simpelweg gebruikt omdat het dus goedkoper was dan eiken (en ook nog eens langer mee ging). De Albariño op kastanjehout behoudt zijn mineraal en ziltige karakter terwijl het ook veel meer complexiteit in aroma biedt. De parels van dit project zijn de Parcelarios (single vineyards): Carralcoba (gerijpt op kastanjehout) en Castiñeiro (gerijpt op Amphora).

Ribera Sacra

Naast hun wijnen in Rias Baixas hebben ze ook Quinta do Estranxeiro in Ribeira Sacra, ook weer gerijpt op kastanjehout, volgens de oude traditie van het gebied. In al zijn wijnen weet Eulogio een prachtig samenkomen te bereiken van classicisme, verteerbaarheid, en onderscheidenheid.

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?