Amarone della Valpolicella
Over deze wijn:
- Appallation: DOCG Amarone della Valpolicella
- Grape Variety: 60% Corvina, 15% Corvinone, 15% Rondinella
- Soil type: Silty clay soil, sometimes calcareous and located on Eocene marl
- Exposition Vineyard: Southeast/Southwest
- Wine maker: Domini Veneti
- Harvest method: Manual
- Vinification: Harvest in September, drying untill December, slow maceration for 30 days, malolactic fermentation
- Aging: in large oak barrels for a minimum of 18 months and subsequently in bottle for 6-8 months
- Alcohol percentage: 15,50%
Lees meer over deze wijnboer:
Veneto, Italië
Domini Veneti
De oude cantina van Negrar heeft in de jaren ’80 een ware metamorfose doorgemaakt. Onder leiding van technisch directeur Daniël Accordini werden de rendementen teruggebracht, grote investeringen in de kelders gedaan, en werd een nieuwe lijn topwijnen onder de naam Domini Veneti geïntroduceerd. De gebruikte druiven zijn steeds lokale soorten zoals Corvina, Corvinone, Rondinella en Molinara (en soms wat Cabernet), waar men Valpolicella Classico Superiore tot Amarone Cru 'di Jago' van maakt. Van de coöperaties in dit gebied steekt de Cantina van Negrar er met kop en schouders bovenuit met hun authentieke, traditionele stijl die drinkbare en elegante wijnen oplevert.
Meer over deze wijnboer en de wijnen