Barbera colli Tortonesi ‘Monleale'
De ultieme test voor Walter Massa's kwaliteit als Barbera boer wordt geleverd met deze Monleale. De wijn kan zeer gemakkelijk 10 jaar ouderen en wint aan rijk smaakpallet gedurende deze jaren. Zoals immer een mooi dik braamfruit maar hierbij een zeer elegant frisheid. Geen enkele scherpe kant, welke maar al te vaak aanwezig is bij de Barbera druif.
Over deze wijn:
- Appallation: braamfruit - elegantie - ontwikkeld - rijk
- Grape Variety: barbera
- Soil type: Marl, chalk, clay
- Wine maker: Vigneti Massa
- Aging: oak aging
Lees meer over deze wijnboer:
Piemonte, Italië
Vigneti Massa
Walter Massa is een van de toonaangevende wijnmakers van Piemonte. Hij maakt prachtige wijnen van o.a. Barbera, maar Massa's (inter-)nationale 'claim to fame' zijn zijn bijzondere wijnen van de 'vergeten' en zeldzame Timorasso-druif, die inmiddels een absolute hebben cultstatus bereikt. Ieder jaar ontvangt wel een van zijn wijnen 'drie glaasjes' in de Gambero Rosso. Zijn domein is gesitueerd in de Colli Tortonesi, een heuvelachtig gebied iets ten oosten van Alessandria op de grens met Lombardije. De eigenzinnige Walter kiest er echter voor om niet met de DOC 'Colli Tortonesi' te werken en maakt derhalve - geheel naar eigen inzicht - slechts 'Vino Bianco' of 'Vino Rosso'.
Meer over deze wijnboer en de wijnen