Barolo Cru 'Resa 56'

De typerende stijl van het Barolo dorp La Morra komt ook in deze wijn volledig tot expressie. De zand-rijke bodems van La Morra geven de nebbiolo druif een zachte en vrouwelijke touch mee. De Resa 56 is de meest prestigieuze wijn van Brandini. De mooiste en hoogste gelegen wijngaarden van La Morra vormen de basis van de Resa 56. Er worden hooguit 2500 flessen per jaar geproduceerd. Zeer gelaagd en intens.
Download productsheet

Over deze wijn:

  • Appallation: DOCG
  • Certification: Bio
  • Grape Variety: Nebbiolo
  • Wine maker: Brandini La Morra
  • Vinification: Temperature controlled fermentation in stainless steel tanks with maceration of the skins for 4 weeks and frequent pumping over
  • Aging: Aging in large oak barrels (20-60hl) for 30 months followed by 6-8 months in bottle

Lees meer over deze wijnboer:

Piemonte, Italiƫ

Brandini La Morra

De wijnen van Brandini zijn zwoel, zacht en heel schoon. De Barolo's zijn op relatief jonge leeftijd al op dronk. De wijngaarden liggen op de hoogste heuvelrug van La Morra. Deze appelatie heeft de meest zanderige bodems van Barolo. Dit terroir geeft de meest soepele en ronde wijnen en met de Nebbiolo kan dit zeer goed uitpakken. Sinds 2007 is Brandini in handen van de familie Bagnasco. Zij hebben vanaf de eerste dag meegebouwd aan de Italiaanse gastronomische supermarkt. Eataly. Gastronomische royalty dus. Brandini werkt biologisch. Aan ambities geen gebrek. In de kelder wordt leiding gegeven door de voormalig wijnmaker van Bruno Giacosa. De manier van wijnmaken is uiterst traditioneel. Grote foeders, spontane vergisting en een lange rustige rijping.

Meer over deze wijnboer en de wijnen

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?