Brunello di Montalcino
Over deze wijn:
- Appallation: Brunello di Montalcino DOCG
- Certification: Vineyards fully organic certified starting from 2024 harvest
- Grape Variety: Sangiovese
- Date of planting: 1998
- Soil type: Galestro, clay schist with marine deposits and limestone
- Exposition Vineyard: Northern slope, South East exposition
- Wine maker: Capanna di Cencioni
- Harvest method: Handmade
- Vinification: Oak fermentation
- Aging: Slavonian oak barrel for 38 months
- Alcohol percentage: 15,00%
- Acidity: 5,6 g/L
- Residual sugar: < 0,5 g/L
- Awards: 98/100 Gardini Notes - 93/100 James Suckling - 93/100 Decanter World Wine Awards
Lees meer over deze wijnboer:
Toscana, Italië
Capanna di Cencioni
De Capanna di Cencioni is sinds 1957 gevestigd aan de noordkant van Montalcino. De in 1906 geboren Giuseppe Cencioni is één van de grondleggers van de hedendaagse Brunello. En tot vandaag de dag is het een familiebedrijf. Patrizio en Amedeo werken nu onvermoeibaar in de wijngaarden en in de kelder. Deze wijngaarden op 250-300 meter hoogte hebben een zuidoostelijke ligging en hebben een ondergrond van 'galestro' (leisteen met mergel).
Meer over deze wijnboer en de wijnen