Chambolle-Musigny 'Derrière le Four', Gerard Seguin
De wijngaard ‘Derrière la Four’, AOC Chambolle-Musigny, is vernoemd naar de oude bakkersovens in het dorp en betekent letterlijk ‘achter de ovens’. Deze wijngaard is gelegen op het zuiden en de ondergrond bestaat uit een mix van rots, klei en steen. Dankzij dit terroir en deze ligging komen hier wijnen vandaan met veel complexiteit, rijpheid en finesse. De ‘Derrière la Four’ ondergaat een houtrijping van 18 maanden in eikenhouten vaten waarvan ongeveer 40% nieuwe vaten. Deze pinot noir heeft tonen van rood fruit, tabak, chocolade en een mooie mineraliteit. Een zeer fijne en delicate wijn.
Over deze wijn:
- Appallation: fruitig - mineraal - tabak - chocolade
- Grape Variety: pinot noir
- Wine maker: Domaine Gerard Seguin
- Acidity: ossobuco, kip uit de oven, rundvlees
Lees meer over deze wijnboer:
Bourgogne, Frankrijk
Domaine Gerard Seguin
Producent uit Gevrey Chambertin die naast de gemeentelijke (Gevrey en Chambolle) appellations ook twee mooie Bourgogne AC's maakt, beiden met een typiciteit die duidelijk voortkomt uit de verschillen tussen de Gevrey (iets stoer, krachtig complex) en de Chambolle (fijner, vrouwelijk, ultiem fruit). Alhoewel Seguin geen Grand Cru wijngaarden heeft (Gevrey telt er veel) bezit hij wel het grootste deel van 1er cru wijngaard Craipillot, een zeldzame 1er Cru uit Gevrey. Alle wijnen zijn ongefilterd, fermentatie met eigen gistcellen, handpluk etc. Schone en duidelijke wijnen.
Meer over deze wijnboer en de wijnen