Châteauneuf du Pape
Jean Michel heeft jarenlang ervaring in de appellaties Côte Rôtie en Condrieu, de hotspots van de Rhône. Hij heeft er 4 hectare in biodynamie en is een groot voorvechter van wat de Fransen 'vins naturel' noemen; natuurwijnen waarbij zo weinig mogelijk wordt ingegrepen in de natuurlijke processen. Dus geen gebruik van insecticiden en kunstmest maar wel de wijngaard zijn eigen gisten laten ontwikkelen waardoor de druiven zo gezond raken dat er geen zwavel toegevoegd hoeft te worden om de wijn te conserveren. Hier zijn viognier voor wit en syrah voor rood de heersende druiven. Wijnen zijn in stijl vrij uitbundig, in het houtgebruik zeer beperkt en hebben vooral een overheersende, complexe fruitsmaak. De opbrengsten liggen rond de 20 hectoliter per hectare, zeer laag dus, en dit maakt de wijnen levendig, karakteristiek en zeer puur. Kostbare schatten zijn het.
Over deze wijn:
- Appallation: intens - structuur - krachtig - zwart fruit - chocolade - vanille
- Grape Variety: grenache, syrah, mourvèdre
- Wine maker: Xavier Vignon
- Acidity: kalfsmedaillon, gestoofde lam, harde kazen
Lees meer over deze wijnboer:
Rhône, Frankrijk
Xavier Vignon
Xavier Vignon heeft in zijn rijke carrière als wijnmaker over de hele wereld gewerkt (van Champagne, Bourgogne en Languedoc tot Australië en Zuid-Afrika) en heeft zo werkelijk alle stijlen en zienswijzen in de moderne wijnwereld leren kennen. Met al deze bagage begon hij in 2001 Xavier Vins in Châteauneuf-du-Pape. Zijn Rhône-wijnen kenmerken zich door precisie en typiciteit. Ze tonen altijd trefzeker fruit, en de mond geeft accuraat de ligging van de wijngaarden weer. Ook qua prijs-kwaliteit zijn deze wijnen zeer aan te bevelen..
Meer over deze wijnboer en de wijnen