Chinon ‘Les Terrasses’
Over deze wijn:
- Appallation: braam - aards - licht - sappig
- Certification: Spontane vergisting / 15 dagen maceratie in beton / rijping van 6 tot 9 maanden in betonnen cuves / lichte filtering
- Grape Variety: cabernet franc
- Wine maker: Domaine Beatrice & Pascal Lambert
- Aging: Wijngaarden dichts bij de rivier de Vienne / Kiezel -graniet en klei / stokken tussen 10 en 30 jaar oud / Biodynamisch
- Acidity: rode biet, charcuterie, eend, entrecote etc.
Lees meer over deze wijnboer:
Loire, Frankrijk
Domaine Beatrice & Pascal Lambert
Pascal Lambert produceert zijn wijnen al sinds 1987 in volle overtuiging biodynamisch en naturel; zijn vader werd ernstig ziek van het jarenlang werken met chemische stoffen in de wijngaarden. Als opvolger gooide Pascal het roer volledig om en hij laat zijn wijnen door geen enkele chemische stof meer beïnvloeden en schuwt in zijn gaarden zelfs het gebruik van paard en wagen niet om het karakter van zijn bedrijf ambachtelijk, ecologisch verantwoord en natuurvriendelijk te houden. De wijngaarden worden met eigen compost bemest en de pluk gaat volledig handmatig. Lambert bezit wijngaarden op verschillende plekken. Zijn rode (alles Chinon) basiswijn Les Terrasses en cuvée Les Graves worden gemaakt van druiven uit wijngaarden dicht aan de rivier de Vienne. Hier is de bodem van graniet maar hoger op de flanken van het dal wordt deze meer en meer tufsteen met af en toe een strook vuursteen (silex). Hier komt zijn grote wijn Les Puys de Danaë vandaan, met de kraakheldere terroirexpressie die hij in al zijn wijnen zoekt (en vindt) na rijping in zelf uitgehouwen caves op foudre of barrique.
Meer over deze wijnboer en de wijnen