Grüner Veltliner Sekt 'Brut Nature'

Een hoge, koele single wijngaard vormt de basis en brengt frisheid, zuurgraad, structuur en finesse in de fles. Na gisting op fles verblijft deze schuimwijn drie en een half jaar op de lies. De Brut Nature wordt geproduceerd zonder dosering. Er mag maximaal 3 gr suiker worden toegevoegd maar hier kiezen ze dus voor zero dosage! Goed strak droog, geen zoetje en aangenaam verfrissend.

Over deze wijn:

  • Land: Oostenrijk
  • Regio: Kamptal
  • Jaartal: 2017
  • Druif: grüner veltliner
  • Inhoud: 0,75L
  • Aantal: 6 stuks
  • Spijsadvies: aperitief, schaaldieren, oesters, gewoon zo!
  • Wijngaard: wijngaard hoog boven Langlois (400m) / koel klimaat, langzame rijping / 50 jaar oude stokken
  • Wijnkelder: spontane vergisting / aantal maanden rijping in grote oostenrijkse houten vaten / methode traditionelle voor 30 maanden /

Lees meer over deze wijnboer:

Kamptal, Oostenrijk

Jurtschitsch

Een bijzonder familiehuis met een lange traditie, gevestigd in de gemeente Langenlois in het district Kamptal. Alwin Jurtschitsch (dagelijkse leiding) en zijn vrouw Stefanie (wijnmaakster) leggen zich toe tot het maken van de best denkbare wijn. Sinds ze de leiding verkregen hebben ze het wijngaardareaal doen krimpen; de beste gaarden werden zodoende behouden (of uitgebreid), terwijl de mindere percelen werden afgesloten. Ook in de kelder wordt met veel kunde en precisie gewerkt. Resultaat: niet mis te verstane kwaliteitswijnen, die de afgelopen jaren steevast top posities innemen in de lijstjes van het beste Oostenrijkse wit. De grüner veltliner is hier in de meeste gevallen op iets vruchtbaardere grond aangeplant, op plekken die ook het water iets gemakkelijker vasthouden. Dat geeft de wijnen wat extra body, zonder ten koste te gaan van de elegantie. Alle wijnen van Jurtschitsch zijn zeer precies, zonder ruis, perfect gebalanceerd en geven fantastisch druif en terroir weer.

Meer over deze wijnboer en de wijnen