La Figaflor
Over deze wijn:
- Appallation: DO Montsant
- Certification: 180/2023
- Grape Variety: 100 % Granacha Blanca
- Date of planting: 2008-2018
- Soil type: Chalky clay soil
- Exposition Vineyard: South
- Wine maker: Bell Cros
- Harvest method: By hand
- Vinification: Steel tanks
- Aging: 6 months in contact with the lees in steel tanks
- Alcohol percentage: 13,52%
- Acidity: 4,3 g/L (tartaric a.)
- Residual sugar: 0,4 g/L
Lees meer over deze wijnboer:
Catalunya, Spanje
Bell Cros
Bell Cross ligt hoog in Montsant tegen Priorat aan. Een relatief jong wijnhuis maar met oude stokken! De kwaliteit van de wijngaarden is enorm. Voorheen was het hier iets te hoog en koud. Bovendien waren de gaarden niet beschermd door omliggende bergkammen zoals in Priorat. Maar het veranderde klimaat heeft hier zijn voordelen gehad. Degene die dat als eerste heeft onderkend is de wijnmaker Joan Asens. Een man met de bijnaam "crac" - grofweg te vertalen als genie- kan je er natuurlijk goed bijhebben. Geboren en getogen naast het huidige domein kende hij de potentie van deze wijngaarden. Hij was bijvoorbeeld consulting wijnmaker van Alvaro Palacios maar hoefde niet lang na te denken om de wijnmaker te worden van Bell Cros. 2019 was eerste jaar bij Bell Cros en in dat zelfde jaar is hij uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar in Cataloniƫ. De witte wijnen worden gemaakt van de Garnacha Blanca en de rode wijnen van Carinena en Garnacha.
Meer over deze wijnboer en de wijnen