Lagrein
wijn met een diepe kleur en goede body. Geuren van zwarte kers en wat kruidige tonen als laurier en iets van chocolade. Tannines zijn in deze wijn aanwezig en geven de kracht. Overheersender is echter het fruit en de sappigheid van deze wijn.
Over deze wijn:
- Appallation: DOC
- Certification: 576/2023
- Grape Variety: Lagrein
- Soil type: Warm sandy alluvial soils in vineyards near Gries/Bolzano
- Wine maker: Cantina Bolzano / Kellerei Bozen
- Harvest method: hand harvest
- Vinification: Traditional fermentation of the must, malolactic fermentation in stainless steel, short period of maturation in the bottle.
- Alcohol percentage: 13,50%
- Residual sugar: 2,5 g/l
Lees meer over deze wijnboer:
Alto Adige, Italië
Cantina Bolzano / Kellerei Bozen
Kellerei Bozen (of Cantina Bolzano in het Italiaans) is dé kwaliteitscoöperatie van de gelijknamige stad in Zuid-Tirol en is een fusie van twee eerdere coöperaties: die van Gries uit 1908 (vooral beroemd om hun wijnen van de druif Lagrein op kleibodems langs de rivier de Eisack (Isarco)) en die van St. Magdalena, anno 1930 (met als specialiteit wijn van vernatsch (ook wel schiava genoemd)). Ze maken een heel scala aan typische streekwijnen, van 'village'-stijl tot cuvées van een specifiek terroir. De meeste wijnen van de Kellerei worden overigens regionaal geconsumeerd, wat als een groot compliment aan de geleverde kwaliteit beschouwd kan worden.
Meer over deze wijnboer en de wijnen