‘Les Gourmets Rouge’
Wijn die jong gedronken moet worden, maar desalniettemin een wijn met complexiteit. Te denken valt aan zoethout, specerijen, kers, rozemarijn. Opvallend zijn de aanwezige, maar zachte en goed geïntegreerde tannines.
Over deze wijn:
- Appallation: Bekaa Valley wine
- Grape Variety: Grenache,Cinsault,Syrah,Cabernet Sauvignon
- Date of planting: 1996
- Exposition Vineyard: East side of mount Lebanon
- Wine maker: Clos Saint Thomas
- Harvest method: Handpicking
- Vinification: Alcoholic fermentation and maceration in thermo-regulated tanks with controlled temperatures.Aged for several months in concrete and stainless steel tanks,wines are blended before bottling.
- Aging: Stainless steel tanks
- Alcohol percentage: 13.5%
- Acidity: 3.7 g/l
- Residual sugar: 1.8 g/l
- Awards: Decanter 2021-Silver Medal
Lees meer over deze wijnboer:
Bekaa-vallei, Libanon
Clos Saint Thomas
Wijndomein van de innemende familie Touma uit de buurt van Zahleh in de Bekaa-vallei van Libanon. De papa (zaliger) Zahid Touma had veel kennis van de druivenstokken in dit gebied, al maakte hij er vooral arak mee. Dochter Nathalie en zoon Joe zetten na de burgeroorlog vol in op het maken van wijn, met authentieke en onderscheidende wijnen als prachtig resultaat. Dat hier al verscheidene millenia wijnbouw is, wordt des te maar duidelijk als je de Griekse tempel ter ere van de god Dionysos om de hoek van dit domein bezoekt.
Meer over deze wijnboer en de wijnen