Magnum Sancerre Rouge
Het is inmiddels lang geleden dat Sancerre vooral als rode wijn bekendheid genoot, en een favoriet was in de Parijse bistro’s. Gelukkig houdt Simon deze traditie levend, en maakt hij met pinot noir een levendige wijn vol rood fruit van kersen en bessen. We proeven ook florale tonen (vlierbloesem) en een hint van tuinaarde. Sappige dronk, met een frisse finale en behoorlijk lengte. Een klein deel van de wijn (30%) heeft op hout gelegen, de rest op rvs.
Over deze wijn:
- Appallation: AOC Sancerre
- Grape Variety: Pinot Noir
- Date of planting: 1960-2004
- Soil type: Limestone - Limestone Clay
- Wine maker: Simon & Daniel Chotard
- Harvest method: Manually
- Vinification: Spontanious Yeasts, no racking
- Aging: oak casks and oak barrels for 18 month
- Alcohol percentage: 12,50%
- Acidity: 3,44 g/L H2SO4
- Residual sugar: 0,3 g/L
Lees meer over deze wijnboer:
Loire, Frankrijk
Simon & Daniel Chotard
Chotard bestiert zijn kleine 9 ha vanuit Reigny bij Crézancy en Sancerre. 80% is sauvignon, 20% pinot noir. Stokken tot 60 jaar oud. Bijna biologische teelt (organische bemesting, geen insecticiden). Respect voor het terroir van klei/kalkbodems is essentieel; de witte Sancerre rijpt jaarlijks 8 maanden "sur ses Lies", hierdoor ontstaat steevast een wijn met veel materie. De rode wijnen zijn fijn en soepel; pinot noir van het fijne en fruitige soort. Jaarlijkse vermeldingen in de Guide Hachette en Revue des Vins de France.
Meer over deze wijnboer en de wijnen