Passito Malvasia Puntinata "Apricor"
Over deze wijn:
- Appallation: IGP Lazio Passito
- Certification: Organic
- Grape Variety: Malvasia Puntinata
- Soil type: Clay
- Exposition Vineyard: -
- Wine maker: Azienda Agricola Giangirolami
- Vinification: Grapes dried on the plant
- Aging: Bâtonnage in steel for 6 months at controlled temperature
- Alcohol percentage: 13,00%
Lees meer over deze wijnboer:
Lazio, Italië
Azienda Agricola Giangirolami
Familiedomein uit Lazio, op een kilometer of veertig ten zuidoosten van Rome (tussen Aprilia en Latina). Opgericht door vader Dante Giangirolami in 1956, en groot gemaakt door zoon Donato. De Azienda werkt volledig bio sinds 1993. Zo’n 40 hectare worden gebruikt voor de wijnbouw, met hoofdzakelijk de traditionele druivenrassen van Lazio. Naast druiven verbouwen ze op dit domein ook andere fruitgewassen. Het leeuwendeel van de wijnen eindigt (weinig verrassend) in de osteria’s, trattoria’s en restaurants van Rome. Gelukkig is er ook wat beschikbaar voor de export.
Meer over deze wijnboer en de wijnen