Pinot Noir Brut Rose Nature
Over deze wijn:
- Appallation: Deutscher Sekt
- Certification: Vegan
- Grape Variety: Pinot Noir
- Soil type: sandy loess & loam, clay, riverbed sediments
- Exposition Vineyard: South, Southwest
- Wine maker: Weingut Eva Fricke
- Harvest method: Manual
- Vinification: base wine in 100% stainless steel tank
- Aging: second fermentation in bottle, 36-45 months on the fine lees before degorgement
- Alcohol percentage: 12,50%
- Acidity: 5,5
- Residual sugar: 1,1
Lees meer over deze wijnboer:
Rheingau, Duitsland
Weingut Eva Fricke
Hoewel Eva van oorsprong uit Bremen komt en geen familieachtergrond in de wijn heeft, heeft ze zich met succes weten te vestigen in de traditionele wijnregio Rheingau. Haar passie voor wijn bracht haar naar Zuid-Afrika, Bordeaux en Schloss Johannisberg in de Rheingau, waarna ze werd toegelaten tot de prestigieuze wijnuniversiteit Geisenheim. Vervolgens deed ze ervaring op bij gerenommeerde wijnhuizen zoals Castello di Verduno (Barolo), Dominio Pingus (Ribera del Duero) en Leitz (Rheingau). Met deze brede kennis en ervaring richtte ze in 2006 haar eigen wijnbedrijf op in de Rheingau. Inmiddels beslaat haar wijngoed 10 hectare en werkt ze sinds 2016 volledig biologisch. Alles gebeurt met de hand in de kelder, wat resulteert in wijnen van uitzonderlijke precisie en karakter. Elk detail krijgt de volle aandacht. Dat Eva zich als buitenstaander wist te vestigen in de oerconservatieve wijnwereld van de Rheingau is al opzienbarend. Maar dat ze binnen tien jaar uitgroeide tot een van de absolute topwijnmakers in de regio – erkend door onder andere Jancis Robinson, The Wine Advocate en Feinschmecker – is een prestatie van wereldformaat.
Meer over deze wijnboer en de wijnen