Ridgeview Blanc de Noirs

Grootse Blanc de noir van gelijke delen pinot noir en pinot meunier. Zeer rijk en complex, met een fraaie expressie van rood fruit. De wijn is perfect in balans, heeft een ronde structuur, een verfijnde mousse en veel, veel lengte. De wijn staat model voor Ridgeview's huisstijl: Vinificatie die gericht is op fruit en frisheid. Volgens Jancis Robinson: 'Englands vinous glory; fizz made in the image of Champagne. Alluring and zesty, a sort of rustic Bollinger.' De harmonieuze wijn combineert goed met Thai food, geroosterd varken, cheesecake en ook aardbeien.
Download productsheet

Over deze wijn:

  • Appallation: English Quality Sparkling Wine
  • Certification: N/A
  • Grape Variety: 52% Pinot Noir, 48% Pinot Meunier
  • Date of planting: 1995 - 2017
  • Soil type: Grapes are sourced from our original estate vines, along with carefully selected partner vineyards typically south facing, with free draining slopes, on varied chalk, clay, gravel and sandstone soils
  • Exposition Vineyard: Grapes are sourced from our original estate vines, along with carefully selected partner vineyards across the south of England
  • Wine maker: Ridgeview Wine Estate
  • Harvest method: Hand-Picked, Whole-Bunch Pressed
  • Vinification: Handpicked grapes were gently pressed in whole bunches, and fermented in stainless steel tanks at 18-20°C, using classic sparkling wine yeasts, with a selection of base wines going through malolactic conversion.
  • Aging: Secondary bottle fermentation took place in our naturally regulated underground cellars followed by a minimum of 36 months lees ageing and 6 months cork ageing.
  • Alcohol percentage: 12,00%
  • Acidity: 6.9g/l
  • Residual sugar: 7.3g/l
  • Awards: Wines GB Awards 2023, Gold Medal and Trophy winner of Best Blanc de Noirs,

Lees meer over deze wijnboer:

Sussex, Engeland

Ridgeview Wine Estate

De familie Roberts bestiert Ridgeview in het zuidoosten van Engeland, net boven Brighton in het graafschap Sussex. Ze maken 'Sparkling Wines' in de geest van Champagne (dezelfde methoden en druiven gebruikt) en dat is niet zo gek want de bodem van hun wijngaarden maakt deel uit van dezelfde aardlaag die doortrekt via de Champagne naar Chablis. Dit betekent dat ook hier, net als in Frankrijk, de bodem zeer kalkrijk is. Tevens heerst hier door de warme golfstroom een gematigd en relatief warm klimaat; ideaal voor de wijnbouw. Simon Roberts hielp zijn ouders na zijn studie ‘maritieme’ engineering in 1995 een zomer mee met het planten van de eerste wijngaard. Na die zomer startte hij zijn studie wijnbouw vinologie. Zijn oorspronkelijke plan was het bouwen van jachten, maar tijdens de vele reizen door wijnbouwgebieden met zijn vader, ontdekte hij dat hij een natuurtalent had voor wijnproeven. Jarenlang deden hij en zijn vader al het werk samen, sinds 2015 is hij ‘hoofd wijnmaker’. Dat hij een liefde heeft voor de zee bleek al uit zijn maritieme studie, maar ook in het wijnmaken benadrukt hij dit. Hij woont al 30 jaar vlakbij zee en het feit dat in sommige wijnen een ziltigheid terug te proeven is, maakt zijn connectie met het land en de wijnen nog sterker. Inmiddels geldt Ridgeview als dé referentie waartoe de Engelse wijnbouw in staat is. Met een inmiddels volle prijzenkast van 140 medailles en 20 trophies hebben ze in 2010 bij de Decanter World Wine Awards de zeer prestigieuze prijs 'Best Sparkling wine in the world' gewonnen. Als eerste wijnhuis ooit buiten de Champagne…

Meer over deze wijnboer en de wijnen

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?