Riesling GG Trocken ‘Im Pittersberg'

De druiven voor deze wijn komen van de toplocatie van minder dan 4 hectare in Im Pitterberg. De tot 75 jaar oude wijnstokken zijn diep geworteld in de Devoon leisteengrond. Devoon is een periode uit het geologisch tijdperk Paleozoïcum tussen 541 en 252 miljoen jaar geleden. Gemiddelde leeftijd van de stokken zijn 60 jaar en staan op de Phyllit bodem (soort leisteen). Het deel van de familie staat op het steilste deel van de Im Pitterberg. 100 % van de wijn is gelagerd en opgevoed in grote houten vaten (foudres) van 2000 liter. Deels nieuw en deels gebruikt.
Download productsheet

Over deze wijn:

  • Land: Duitsland
  • Regio: Nahe
  • Jaartal: 2018
  • Druif: riesling
  • Inhoud: 0,75L
  • Aantal: 6 stuks
  • Spijsadvies: stevige gevogelte met bijv. paddenstoelensaus, truffel, kalfsvlees met morilles
  • Wijngaard: Wijnstokken tot 75 jaar oud / 2.5 hc. / Blauwe leisteen / 45 tot 60% hellingsgraad / ligging: zuid-zuidwest
  • Wijnkelder: Spontane vergisting op grote foeders

Lees meer over deze wijnboer:

Nahe, Duitsland

Weingut Kruger-Rumpf

Het wijnhuis Kruger-Rumpf is een bekende en zeer gewaardeerde producent uit het noorden van de Nahe. In Münster-Sarmsheim maakt de familie Rumpf al vele generaties wijn, gebruikmakend van wijngaarden in de vallei van de Nahe en het naburige Rheinhessen. Een echt familiedomein met diepe wortels in de regionale cultuur, met naast het wijnbedrijf ook een ‘Weinstube’ en enkele gastenkamers. Het wijnhuis legt zich al lange tijd toe op het maken van kwaliteitswijnen, getuige ook het lidmaatschap van het VDP sinds 1992. Maar de echte spurt naar de top is ingezet onder leiding van de jeugdige Georg (wijnmaker) en bijgestaan door vader Rumpf; zij zijn verantwoordelijk voor de opmerkelijke kwaliteitssprong van de afgelopen jaren, die ook internationaal niet onopgemerkt is gebleven. Georg maakt fantastische rieslings; intens en zeer terroir getypeerd. Deze druivensoort excelleert in de uitstekende wijngaarden Pittersberg, Dautenpflänzer en Scharlachberg (de laatste ligt in Rheinhessen). De kwaliteit van deze Grosse Gewächse kan inmiddels wedijveren met die van beroemde gaarden zuidelijker in de Nahe-vallei. Ook vielen we als een blok voor de Weiss- en Spätburgunders van dit huis. Indrukwekkend over de hele linie dus. En waar de prestaties van dit wijnhuis nu al tot volle tevredenheid stemmen kunnen we als de stijgende trend zich de komende jaren doorzet over enkele decennia helemaal onze lol op. Werken momenteel sustainable maar nog geen bio keurmerk!

Meer over deze wijnboer en de wijnen

Helaas mag je nog geen gebruik maken van onze website.

Om deze website te bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Ben jij 18 jaar of ouder?